Hotelli- ja ravintolamuseo palvelee etänä, ollaan yhteyksissä!

Hotelli- ja ravintolamuseo on toistaiseksi suljettu yleisöltä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti, ainakin 13.4.2020 asti. Museon henkilökunta on kuitenkin edelleen käytettävissänne ja palvelemme teitä etänä parhaamme mukaan! Meidät tavoittaa verkosta, sosiaalisesta mediasta sekä puhelimitse ja sähköpostitse.

Ruokahaaste2020-kampanjamme yhteistyössä Maatalousmuseo Saran Ruokamuseon kanssa jatkuu edelleen, siihen liittyviä nostoja teemme sosiaalisen median kanavissa (Facebook ja Instagram) aina tiistaisin. Keskiviikkoisin tarjoamme somessa virtuaalisen kurkistuksen Oispa kaljaa -näyttelyyn, torstaisin on vuorossa Palveluksessanne!-näyttely. Museon kokoelmiin tutustutaan somessa joka perjantai Päivän erikoinen -sarjassa.

Kuukauden alussa ilmestyy aina uusi kirjoitus Suomi syö ja juo -blogissamme, jossa kerromme tositarinoita ja mielenkiintoisia faktoja siitä, mitä, miten ja miksi Suomessa on syöty ja juotu kautta aikojen. Artikkelit tekevät tutuksi yhteistä ruoka- ja juomakulttuuriamme ja auttavat samalla ymmärtämään nykypäivän ruokailmiöiden taustoja. Myös museon uutiskirje ilmestyy tilaajien sähköposteihin normaalisti joka kuun alussa, liittymällä tilaajaksi pysyt kärryillä ajankohtaisista uutisistamme.

Tietopalveluumme voit edelleen olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse, ihan normaalisti. Paikan päälle museoon emme valitettavasti voi tällä hetkellä ottaa vastaan asiakkaita.

Muistathan lisäksi lukuisat verkkoaineistomme, jotka ovat käytettävissä missä ja milloin vain, vaikkapa etäopetuksen tukena tai muuten vain. Tarjolla on muun muassa ammattilaisten tarinoita eri aikakausilta ja ammattiryhmistä, asiakkaiden ruokamuistoja ravintoloista Restopediassa, ruokalistoja eri aikakausilta sekä verkkonäyttelyitä ravintoloiden sisustuksista ja matka- ja työläisruokailusta. YouTube -kanavaltamme löydät muun muassa Food & Future Forum -hankkeen yhteydessä toteutetut luennot ajankohtaisista ruokakulttuurin nykypäivän ja erityisesti tulevaisuuden teemoista. Tarjolla on myös lyhyempiä videoita museon teemoista, esimerkiksi oluen valmistuksesta. Finna-sivullamme on julkaistu ruokalistoja, esineitä ja valokuvia Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista.

Henkilökuntamme on töissä normaalisti, vaikkakin etänä. Teemme siis edelleen koko ajan töitä sisällöntuotannon, kokoelmien, hankkeiden, tapahtumatuotannon, näyttelyiden ja yleisötyön parissa. Poikkeustilanteen jatkuessa pidempään, viemme palveluitamme nykyistä enemmän verkkoon ja digitaalisille alustoille. Uusista avauksista viestimme normaalisti museon viestintäkanavien kautta. Pysykää kuulolla ja ollaan yhteyksissä!