Tieteellis-gastronominen klubi

Tieteellis-gastronominen klubi on avoin kaikille ruoasta kiinnostuneille.  Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Molekyyligastronomian hengessä siis mennään.

Klubi-illat järjestetään yhtä aikaa kolmessa paikassa:

  • Helsingissä Hotelli- ja ravintolamuseon tiloissa Kaapelitehtaalla
  • Turussa yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa
  • Seinäjoella Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston tiloissa. Syksystä 2023 alkaen klubitoiminta laajenee myös Seinäjoelle Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston myöntämän apurahan turvin.

Kolmen paikkakunnan välillä on Zoom-yhteys, joten kunkin tapaamisen alustukset kuunnellaan yhdessä, samoin näytteet arvioidaan samanaikaisesti kaikissa paikoissa ja tulokset kulkevat nekin videon välityksellä samanaikaisesti Helsinkiin, Turkuun ja Seinäjoelle. Kaikkiin tilaisuuksiin on etukäteisilmoittautuminen, sillä tiloihin mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia.

Klubi kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 17–19. Kevään teemat ovat:
• Keskiviikko 14.2.2024 klo 17–19: Suklaa
• Keskiviikko 6.3.2024 klo 17–19: Maito
• Keskiviikko 3.4.2024 klo 17–19: Ruokaväärennökset
• Keskiviikko 15.5.2024 klo 17–19: Mausteet

Tarkempia tietoja klubi-illan teemasta viikkoa tai kahta ennen kutakin tapaamista.

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.

Yhteenvedot menneistä tapaamisista sekä lisätietoja klubin historiasta ja toiminnasta löydät Anu Hopian Molekyyligastronomia -sivulta.


Ilmoittautuminen Helsinki:
14.2.2024: Suklaa / TÄYNNÄ
6.3.2024: Maito / TÄYNNÄ
3.4.2024: Ruokaväärennökset / TÄYNNÄ
15.5.2024: Mausteet / TÄYNNÄ


Ilmoittautuminen Turku: ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Ilmoittautuminen Seinäjoki: ILMOITTAUDU TÄSTÄ