Omatoimivierailut

RYHMIEN OMATOIMISET VIERAILUT HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEOSSA

Suosittelemme ryhmille aina ensisijaisesti opastuksen varaamista. Ryhmät voivat kuitenkin tutustua näyttelyihimme myös omatoimisesti ilman opastusta, tietyin rajauksin.

Myös omatoimiset ryhmävierailut tulee ilmoittaa museoon etukäteen, mieluiten viikkoa ennen ajankohtaa. Museon näyttelytiloihin ei mahdu montaa ryhmää kerralla. Opastetut ryhmävierailut ovat etusijalla.

Ryhmien omatoimivierailuja voi varata tiistaista perjantaihin klo 9.00–11.00 välille eli ennen museon avautumista yksittäisille kävijöille. Aukioloaikoina museo on ensisijaisesti opastettujen ryhmien ja yksittäisten kävijöiden käytössä. Halutessanne voitte tiedustella vierailumahdollisuutta myös iltapäiväksi tai viikonlopuksi.

Omatoimisesta ryhmävierailusta osallistujat maksavat pääsymaksun (12 € / 6 € / Museokortti, vuoden 2024 alusta 16 € / 6 € / Museokortti). Alle 18-vuotiaille on museoon vapaa pääsy. Myös erilaisille kuntoutusryhmille sisäänpääsy on maksuton.

Lisätietoja ja omatoimiryhmien ennakkoilmoitukset: sähköpostilla osoitteeseen varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi tai puhelimitse +358 44 7474 106 (arkisin klo 9–15).

Onnistuneen omatoimisen ryhmävierailun varmistat näin:
• Sovi omatoimivierailusta museon kanssa aina etukäteen, jotta voimme huomioida sen muussa toiminnassamme.
• Museovierailulla opettaja tai muu ryhmänvetäjä vastaa ryhmästään ja vierailurauhasta. Ryhmän viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi edellytämme opettajan pysyvän ryhmän mukana koko vierailukäynnin ajan.
• Saapukaa ajoissa. Isokokoisia laukkuja ja päällysvaatteita varten on naulakoita ja maksuttomia lukittavia lokeroita alakerran vastaanottoaulassa. Yleisövessoja on sekä aulassa että Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelytilojen yhteydessä.
• Rakentakaa konteksti, joka auttaa ymmärtämään. Pohjustakaa käyntiä esimerkiksi keskustelemalla, tekemällä ennakkotehtäviä tai vaikkapa katsomalla elokuvaa.
• Museovierailun aikana rohkaisemme keskusteluun ja vuorovaikutukseen.
• Purkakaa opittu käynnin jälkeen sitomalla uudet tiedot aiemmin opittuun ja etsimällä tietoa heränneisiin kysymyksiin. Opittua olisi hyvä päästä myös soveltamaan.
• Antakaa palautetta museolle, jotta voimme kehittää palveluitamme.
• Ennen vierailuanne voitte tutustua museoihin videoiden välityksellä: Tervetuloa museoon / Museot Suomessa / Mikä museo on? / Mennään museoon (Almost Finns) Videot löydät Youtubesta.