Materiaalia hyödynnettäväksi etäopetukseen

Koronaviruksen leviämisen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen myötä oppilaitokset ovat joutuneet siirtymään pääosin etäopetukseen. Hotelli- ja ravintolamuseon verkossa olevia sisältöjä kannattaa hyödyntää ruoka- ja juomakulttuuriin, majoitus- ja ravintola-alan historiaan sekä alan kehitykseen liittyvässä opetuksessa.

  • Hotelli- ja ravintolamuseon verkkoaineisto: tarjolla mm. ammattilaisten tarinoita eri aikakausilta ja ammattiryhmistä, asiakkaiden ruokamuistoja ravintoloista Restopediassa, ruokalistoja eri aikakausilta, ravintoloiden sisustuksia sekä verkkonäyttelyitä matka- ja työläisruokailusta.
  • Suomen eväät: YLE Areenassa kuultavana ohjelmasarja itsenäisen Suomen ruuan ja juoman historiasta. Tarinoita tuotteista, jotka ovat pitäneet suomalaisia hengissä menneen sadan vuoden aikana, ja joilla yhä on merkittävä asema ruokakulttuurissamme.
  • Hotelli- ja ravintolamuseon YouTube -kanava:  Food & Future Forum -hankkeen yhteydessä toteutetut luennot ajankohtaisista ruokakulttuurin nykypäivää ja erityisesti tulevaisuutta luotaavista teemoista. Myös lyhyempiä videoita museon sisältöalueeseen liittyvistä teemoista.
  • Finna: Ruokalistoja, esineitä ja valokuvia Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista.
  • Suomi syö ja juo: Tositarinoita ja mielenkiintoisia faktoja siitä, mitä, miten ja miksi Suomessa on syöty ja juotu kautta aikojen. Artikkelit tekevät tutuksi yhteistä ruoka- ja juomakulttuuriamme ja auttavat samalla ymmärtämään nykypäivän ruokailmiöiden taustoja.