Tietopalvelu
Ajankohtaista: Tietopalvelu on suljettu 28.2.2025 asti. Tänä aikana emme vastaa kyselyihin tai toimita aineistotilauksia. Lisätietoja
Hotelli- ja ravintolamuseon tietopalvelu vastaa ruoka- ja juomakulttuuriin sekä niihin liittyviin palveluihin koskeviin tiedusteluihin.
Asiakkaita palvellaan sähköpostitse ja verkkolomakkeen kautta, sekä ajanvarauksella paikan päällä museon tietopalvelussa. Nopeat tiedonhaut (alle 30 min) sekä aineistojen etsiminen asiakkaalle museon kokoelmista ovat maksuttomia palveluita.
Laajoja selvitystöitä tehdään myös maksullisena tietopalveluna. Hotelli- ja ravintolamuseon valokuvakokoelmasta ja arkistoaineistosta, kuten ruokalistoista, voi tilata painokelpoisia digitaalisia kuvatiedostoja tilaajan käyttöön. Tietopalveluhinnasto
Yhteydenotto: Lähetä kysymys tai aineistotiedustelu verkkolomakkeella tai sähköpostitse tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi. Kokoelmista ja tietopalvelusta vastaavat amanuenssit ovat sinuun yhteydessä 5 arkipäivän kuluessa. Käynti tietopalvelussa sovitaan aina etukäteen.
Kokoelmiamme verkossa: Museon Finnassa on julkaistu valokuvia, ruokalistoja sekä esinekuvia kokoelmistamme. Tietoherkkuja-blogista löydät myös ruoka- ja juoma-aiheisia kirjoituksiamme.
Konsultointi, artikkelit ja esitelmät: Haluaisitko kiehtovan esitelmän tilaisuuteesi ruoka- ja juomakulttuurin alalta? Mietitkö, miten voisit hyödyntää historiaa liiketoiminnassa? Täyttääkö yrityksesi pyöreitä vuosia tai oletko kiinnostunut ravintolasi menneistä vaiheista?
Meiltä löytyy historiaviestinnän asiantuntija-apua erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Kirjoitamme tilauksesta myös artikkeleita ruoka- ja juomakulttuurin historiasta sekä hotelli- ja ravintolakulttuurin vaiheista.
Tai kaipaatko apua elokuva- tai teatteriproduktiosi historiallisen ajankuvan luomisessa? Meiltä voit saada tietoa eri aikakausien kattauksista, tarjoilutavoista ja hotelli- ja ravintolasisustuksista.
Hinnat tietopalveluhinnaston mukaan.
Esimerkkejä töistämme:
- Perunatorista gourmet’ksi / esitelmä NH Collection Grand Hansa -kiinteistön historiasta, Suomen Matkailualan Seniorit ry:n vuosijuhla v. 2024
- Voileipäpöydästä hampurilaisateriaan – Ravintolaruokailun 1900-luku / esitelmä, Suomen
maatalousmuseo Saran Ruokakeskiviikko v. 2023 - Restaurant & Bar Sekel -ravintolan konseptin suunnittelun tukena toimiminen v. 2022
- Hotellit ja ravintolat taiteen ja viihteen paikkoina / esitelmä, Euroopan kulttuuriympäristöpäivien avajaiset 2019
- Ukonvakoista kalsarikänneihin. Humalajuomisen kulttuurihistoriaa / esitelmä, Art Goes Kapakka v. 2018
- Viini, laulu ja taustajoukot -kirjan kuvatoimitus / Into Kustannus, PAM ry v. 2016
Meistä sanottua:
- ”Kiitokset mutkattomasta ja miellyttävästä yhteistyöstä. Ilman asiantuntemustanne emme olisi pystyneet kokoamaan näin laadukasta lähde- ja kuvamateriaalia, miljoona ruusua!”
Kysy Hotelli- ja ravintolamuseon tietopalvelusta
"*" näyttää pakolliset kentät