Verkkoaineistot
Alla olevien verkkonäyttelyjen ja -aineistojen lisäksi ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvää materiaaliamme löytyy myös seuraavista lähteistä:
- Hotelli- ja ravintolamuseon YouTube -kanava: Food & Future Forum -hankkeen yhteydessä toteutetut luennot ajankohtaisista ruokakulttuurin nykypäivää ja erityisesti tulevaisuutta luotaavista teemoista. Myös lyhyempiä videoita museon sisältöalueeseen liittyvistä teemoista.
- Finna: Ruokalistoja, esineitä ja valokuvia Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista.
- Suomi syö ja juo: Tositarinoita ja mielenkiintoisia faktoja siitä, mitä, miten ja miksi Suomessa on syöty ja juotu kautta aikojen. Artikkelit tekevät tutuksi yhteistä ruoka- ja juomakulttuuriamme ja auttavat samalla ymmärtämään nykypäivän ruokailmiöiden taustoja.
- Suomen eväät: YLE Areenassa kuultavana ohjelmasarja itsenäisen Suomen ruuan ja juoman historiasta. Tarinoita tuotteista, jotka ovat pitäneet suomalaisia hengissä menneen sadan vuoden aikana, ja joilla yhä on merkittävä asema ruokakulttuurissamme.

Ammattilaisten tarinat
Kuunneltavia tarinoita hotelli- ja ravintola-alan työntekijöiltä.
Ruokatajua museossa – vinkkejä ja materiaalia ruokakasvatukseen museoissa
Ruokakasvatusmateriaalia kestävän kehityksen eri näkökulmista
Taikinan taju
Tässä verkkonäyttelyssä kaikki osaavat leipoa!
Ammattilaisen ääni -työpaja
Työpaja ammatilliseen opetukseen
Keittoja, vellejä, muhennoksia
Työläisten ruokailu teollistuvassa Suomessa
Ruokalistoja
Kokoelmissamme on kymmeniätuhansia ruoka- ja juomalistoja 1860-luvulta tähän päivään.
Moderni eksotiikka
1920-1930 -luvun helsinkiläisravintoloiden sisustuksia