Museokauppa

Omia tuotteitamme ja Hotelli- ja ravintolamuseon sisältöihin liittyviä tuotteita on myynnissä sekä Kaapelitehtaan Lasipihalla sijaitsevassa Tehtaanmyymälässä että verkkokaupassamme. Kaapelimuseoiden aulassa toimii pieni museokauppakioski. Museokortin voit ostaa itsellesi tai lahjaksi Kaapelimuseoiden lipunmyynnistä museoaulasta.

Verkkokauppa

Valikoima museon julkaisuja ja tuotteita on myynnissä Hotelli- ja ravintolamuseon Holvi-verkkokaupassa (toimitus postitse). Julkaisuja ja tuotteita voi tilata myös suoraan museolta. Lähetä tilauspyyntö sähköpostitse hrm(at)hotellijaravintolamuseo.fi

VERKKOKAUPPAAN

Esimerkkejä myynnissä olevista julkaisuistamme:
nautinnon nälkä_kansi pieni

Nautinnon nälkä (2017)

Nautinnon nälkä -antologia tarjoaa lukijalle herkullisen kattauksen tuoreita suomalaisia ruokanovelleja. Kirjallisen keittiönsä avaavat muun muassa Virpi Hämeen-Anttila, Miki Liukkonen, Leena Parkkinen, Juha-Pekka Koskinen, Johanna Sinisalo ja Hannu Väisänen. Teoksen ovat toimittaneet Jaakko Hämeen-Anttila ja Venla Rossi. Lue lisää

Viini, laulu ja taustajoukot (2016)

Viini, laulu ja taustajoukot kertoo ravintoloissa, kahviloissa, baareissa, työpaikkaruokaloissa ja majoitusliikkeissä työskentelevien ihmisten työstä 1930-luvulta 1990-luvulle. Teoksen on kirjoittanut Maritta Pohls.

Kasari_julkaisunkansi_pieniKasari! –Suomalaisen ruokakulttuurin 80-luku –näyttelyjulkaisu (2014)

Suomalaisen ruokakulttuurin 1980-lukua voidaan luonnehtia vastakohtaisuuksien vuosikymmeneksi. Muutos aiempaan näkyi esimerkiksi vastakohtapareissa ketjuravintolat ja gourmet, eksotismi ja suomalainen perinneruoka sekä arkiruoka vs. viikonloppuateriat. Saman nimiseen näyttelyyn liittyvä julkaisu esittelee lisäksi 80-luvun tunnettujen henkilöiden muistoja vuosikymmenestä sekä kertoo myös miten järjestät aidot kasarijuhlat. Nidottu, 53 sivua.

Oluesta se alkoi – Kantaravintoloiden historiikki (2014)Oluesta se alkoi -julkaisu

Julkaisu kertoo Alkon tytäryhtiön kolmikymmenvuotisen tarinan ja tallentaa sen mukana merkittäviä murrosvaiheita niin suomalaisen yhteiskunnan, majoitus- ja ravitsemisalan kuin alkoholipolitiikankin kehityksessä. Kirjoittaja: Anna-Liisa Lilius. Nidottu.

Pitkäripaisen vaiheita, Alkon myymälämuseo (1994, uusintapainos 2016)