Museosta
Hotelli- ja ravintolamuseo on majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalan sekä suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo, jota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr.
Vuonna 1971 perustettu museo on viiden vuosikymmenen aikana kasvanut hotelli- ja ravintola-alan opiskelijoille suunnatusta pienestä erikoismuseosta ruoka- ja juomakulttuurin yleismuseoksi, josta löytyy uteliaisuutta ruokkivaa koettavaa kaikille ruoasta, juomasta ja matkailusta kiinnostuneille.
Hotelli- ja ravintolamuseon haluaa tehdä näkyväksi suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria ja siihen liittyvän palvelukulttuurin yhteistä kulttuuriperintöä ja yhteiskunnallista merkitystä. Ruoka- ja ravintolahistoria ei ole vain hienoja ravintoloita, pitkiä illallisia tai sometrendejä. Ne ovat läsnä kaikkialla missä tuotetaan, hankitaan, valmistetaan ja kulutetaan ruokaa, juomaa ja niihin liittyviä palveluita. Teemana ruoka- ja juomakulttuuri koskettaa meitä kaikkia päivittäin.
Hotelli- ja ravintolamuseo on paikka, jossa makuasioista on suotavaa keskustella!
Tervetuloa herkuttelemaan historialla.

Aukioloajat ja hinnat

Yhteystiedot

Yhteistyö
Teemme mielellämme asioita yhdessä muiden kanssa
Kannatusyhdistys
Liity sinäkin aktiiviseen museon tukijoiden joukkoon!
Taustaa
Hotelli- ja ravintolamuseon omistaa Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö.
Anna palautetta

Turvallisemman tilan periaatteet
Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää.
Saavutettavuus
Toivotamme kaikki tervetulleiksi.
Ympäristövastuullisuus
