Turvallisemman tilan periaatteet

Hotelli- ja ravintolamuseo sitoutuu noudattamaan seuraavia turvallisemman tilan periaatteita:

Museossa ei hyväksytä syrjintää ja häirintää. Epäasiallinen käytös muita kohtaan voi olla sanallista tai sanatonta kuten eleitä. Olemme kaikki vastuussa tilan turvallisuudesta ja vaikutamme siihen toiminnallamme. Luodaan kannustava ja turvallinen ilmapiiri ja pidetään kaikki toisistamme huolta.

Emme tee oletuksia kenenkään kulttuurista, alkuperästä, sukupuolesta, seksuaalisuudesta, terveydestä, toimintakyvystä tai yhteiskuntaluokasta. Jokainen määrittelee itse itsensä ja puhuu omasta kokemuksestaan, ei toisten puolesta.

Käytämme mahdollisimman ymmärrettävää ja selkeää kieltä.

Annamme tilaa kaikille toteuttaa itseään muita kunnioittaen. Pyrimme siihen, että tilat ja palvelut ovat mahdollisimman esteettömät ja yhdenvertaiset, ja että kaikki pääsevät mahdollisuuksien mukaan kokemaan ja osallistumaan museon näyttelyihin.

Jos joku tilanne tuntuu epämiellyttävältä, kerro siitä paikalla olevalle henkilökunnalle. Puutumme asiattomaan käytökseen ja tuemme sinua. Voit laittaa palautetta myös jälkikäteen ja anonyymisti (linkki palautelomakkeeseen).

Teemme kaikki joskus virheitä. Toimiessamme väärin otamme siitä vastuun, pyydämme anteeksi ja muokkaamme toimintatapojamme.

Kunnioitamme myös toisten yksityisyyttä. Jos otat valokuvia, varmista, että se sopii kaikille kuvassa näkyville. Hotelli- ja ravintolamuseo pyytää aina luvan kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen. Kuvaamme julkisissa tilanteissa hyvän tavan mukaisesti.

 

***

Kiitämme Teatterimuseota ja Suomen Valokuvataiteen museota, joiden periaatteita käytimme apuna keskustelussa ja omien periaatteidemme muodostamisessa.