Oispa kaljaa - näyttely oluesta

Esillä 24.1.2020 – 30.5.2021, näyttely on suljettu rajoituksista ja remontista johtuen. Näyttelyyn voi tilata virtuaaliopastuksia 30.5. asti.

Oluen resepti on yksinkertainen: raikasta vettä, mallastettua viljaa, hiivaa ja humalaa. Muutamasta raaka-aineesta syntyy juoma jolla on lukuisia merkityksiä ja rooleja. Oispa kaljaa -näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa. Näyttelyssä tarkastellaan oluen valmistusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, oluen roolia ihmisten sosiaalisessa elämässä sekä yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana.

Näyttelyssä esillä olevat raaka-aineet ja videot perehdyttävät sinut oluen valmistukseen käytännössä. Karttatehtävässä voit testata humalanviljelyn kasvuympäristöihin liittyvää tietouttasi ja pubivisassa olueen liittyvää osaamistasi. Valokuvat, esineet ja mainokset eri aikakausilta johdattavat menneiden aikojen olutmuistoihin. Voit myös jättää muistokirjoituksesi edesmenneelle keskioluelle, jonka vaiheita ja yhteiskunnallista vaikutusta näyttely valottaa.

Näyttelyn antia voi syventää opastetulla kierroksella, johon on mahdollista ostaa myös olutmaistiaisia. Lue lisää

Oispa kaljaa näyttelyn yhteistyökumppanit