Oppilaitoksille

Ryhmät voivat tutustua Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyihin omatoimisesti tai tilata museolta opastuksen tai työpajan. Normaalien aukioloaikojen lisäksi oppilaitosryhmien opastuksia ja työpajoja voidaan järjestää myös ti-pe klo 9.00–11.00.

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, selkosuomi
Opastusten kesto: noin 45 min
Opastuksen hinta: arkisin 88 € / ryhmä, viikonloppuisin 128 € / ryhmä. Lisäksi perimme pääsymaksut 6 € / hlö tai Museokortti. Oppilaitosopastuksissa ei peritä pääsymaksuja.
Virtuaalinen opastus: 158 € / ryhmä

Opastukset ja ryhmäkäynnit on varattava mieluiten viikkoa etukäteen. Opastusvaraukset tehdään ensisijaisesti varausjärjestelmästämme. Varaus voidaan perua viimeistään 10 vrk ennen käyntiä. Sen jälkeen perutuista varauksista veloitamme 50% hinnasta. Peruuttamattomista opastuksista perimme täyden hinnan.

Oppilaille suunnatut opastukset ovat toiminnallisia ja niitä voidaan muokata ryhmän ennakkotoiveiden mukaan. Ryhmille on tarjolla myös työpajoja.

Lisätietoja: sähköpostilla osoitteeseen varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi tai puhelimitse +358 44 7474 106. 

Onnistuneen opintokäynnin aakkoset

Museovierailulla opettaja vastaa ryhmästään ja opastusrauhasta. Ryhmän viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi edellytämme opettajan pysyvän ryhmän mukana koko vierailukäynnin ajan.

Opastuksille on hyvä saapua ajoissa. Reppuja ja päällysvaatteita varten on naulakoita ja lukollisia kaappeja alakerran vastaanottoaulassa. Yleisö-wc:t sijaitsevat sekä aulassa että Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelytilojen yhteydessä.

  • Rakentakaa konteksti, joka auttaa ymmärtämään. Pohjustakaa käyntiä esimerkiksi keskustelemalla, tekemällä ennakkotehtäviä tai vaikkapa katsomalla elokuvaa.
  • Opintokäynnin aikana on oleellista herättää keskustelua ja vuorovaikutusta.
  • Purkakaa opittu käynnin jälkeen sitomalla uudet tiedot aiemmin opittuun ja etsimällä tietoa heränneisiin kysymyksiin. Opittua olisi hyvä päästä myös soveltamaan.
  • Antakaa palautetta museolle, jotta voimme kehittää museopedagogisia palveluitamme

Ennen vierailuanne voitte tutustua museoihin videoiden välityksellä: Tervetuloa museoon / Museot Suomessa / Mikä museo on? / Mennään museoon (Almost Finns)  Videot löydät Youtubesta.


VARAA OPASTUS


Mikäli et löydä ryhmällesi sopivaa aikaa tai haluat opastuksen virtuaalisesti tai muulla kielellä kuin suomeksi (ruotsi, englanti) niin ota yhteyttä: varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi / 044 74 74 106