Kiertonäyttelyt

Kiertonäyttelyitämme lainataan museoille sekä muille näyttelynjärjestäjille. Kiertonäyttelyitämme on helppo muokata erilaisiin tiloihin, tarjoamme niistä erilaisia sisältökokonaisuuksia. Näyttelyitämme voi täydentää lainaamalla esineitä Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista. Kiertonäyttelyn lainaamisesta veloittamamme korvaus riippuu näyttelyn laajuudesta.

Kysy lisää: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Tilattavat kiertonäyttelyt

Rinta rinnan – työvuorossa naiset: Hotelli- ja ravintolamuseo tarjoaa majoitus- ja ravitsemisalan historiaa oppilaitoksiin postikulujen hinnalla! Museon koostama Rinta rinnan – työvuorossa naiset -kiertonäyttely esittelee kiinnostavasti alan ammattihistoriaa. Näyttely on tehty yhteistyössä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n kanssa ja se pohjautuu Hotelli- ja ravintolamuseossa vuonna 2016 esillä olleeseen laajempaan näyttelyyn. Lue lisää!

 

Oispa kaljaa: Näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa. Näyttelyssä on kolme osiota: 1) oluen ydin, jossa tarkastellaan oluen valmistusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, 2) oluen väki, joka kertoo oluen roolista ihmisten sosiaalisessa elämässä sekä 3) oluen ääni, jossa käsitellään yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana. Näyttely koostuu teksti- ja valokuvaprinteistä, jotka on toteutettu kankaalle ja solupahville. Näyttelyyn liittyy kolme oluen valmistuksesta kertovaa videota, jotka on kuvattu Teerenpelin panimolla Lahdessa.

 

Palveluksessanne! Hotelli- ja ravintolamuseon Palveluksessanne!-perusnäyttelyn (2012-2021) pohjalta koostettu kiertonäyttely hotellien, ravintoloiden ja kahviloiden historiasta Suomessa. Muokattavissa eri kokoisia sisältökokonaisuuksia ja tarvittaessa täydennettävissä esimerkiksi lainaamalla esineistöä Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista.

 

Palveluksessanne -näyttelyn näyttelytila. Vasemmalla kuvaseinä, keskellä hopeinen viinakannu ja oikealla pienoismalli hotellista.
Taikinan taju: Yhdessä leipominen on pääosassa Taikinan taju -näyttelyssä. Lapsille ja lapsenmielisille suunnatussa näyttelyssä seurataan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotokseksi. Aistien merkitystä korostava näyttely nostaa esille suomalaisia suolaisia ja makeita klassikkoleivonnaisia, kuten riisipiirakat ja mokkapalat, mutta kertoo myös maailman makujen vaikutuksesta leivontaan. Taikinan taju on myös verkkonäyttely: https//www.taikinantaju.fi/