Kokoelmat

Hotelli- ja ravintolamuseo tallentaa ja ylläpitää Suomen ruoka- ja juomakulttuurin sekä majoitus- ja ravitsemusalan kulttuuriperinnön kokoelmia. Kokoelmat muodostuvat esineistä, valokuvista, arkistosta sekä käsikirjastosta. Museon kokoelmia on kartutettu jo 1930-luvulta lähtien, ennen museon perustamista. Ajallisesti kokoelmat ulottuvat 1700-luvulta tähän päivään. Elinkeinon painottuminen pääkaupunkiseudulle selittää Helsingin suurta osuutta kokoelmissa, mutta kokonaisuutena kokoelmat kattavat koko Suomen.

Tutustu Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmiin tarkemmin Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmapolitiikassa (pdf).

Hotelli- ja ravintolamuseo säilyttää ja hoitaa myös Alkon kokoelmaa, jossa on Alkon myymälöiden historiaan liittyviä esineitä, valokuvia ja arkistoaineistoa (pdf).

Lisätietoja kokoelmistamme.

Kokoelmiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi