Juhlavuosi 2021

Hotelli- ja ravintolamuseo kehittää toimintaansa kohti moniäänistä ja elämyksellistä ruoka- ja juomakulttuurin foorumia. Uudistukset ovat osa museon 50-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään vuonna 2021.

Tapahtumia ja tiedotusta

Juhlavuosi käynnistyy 50-vuotisjuhlilla Haaga-Heliassa, jonka siipien suojissa museon taival käynnistyi. Ohjelmistoon kuuluu myös ”50 faktaa historiasta” -tiedotuskampanja ja tapahtumia, kuten luentosarja. Kevätkaudella jatkaa suosittu Oispa kaljaa -näyttely.

Makuhermoilla vuodesta 1971 sosiaalisessa mediassa:

Uudistuva näyttely

Suurin juhlavuoden ponnistuksista on museon näyttelyuudistus. Uudessa näyttelyssä tuodaan esille ruokaan ja juomaan liittyviä perinteitä, aikakausia ja ajallisia muutoksia sekä ammatteja ja rakenteita. Elämyksiä luodaan uusien esittämistapojen ja teknologian avulla, mutta myös perinteisiä esittämisen keinoja, kuten valaistusta ja ääntä hyödyntäen.

Uudistettu museo ja näyttely avautui yleisölle 8.10.2021. 

Juhlarahasto

Juhlavuoden kunniaksi museota ylläpitävä Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö perusti myös 50-vuotisjuhlarahaston, johon kerättävien varojen avulla tuetaan museon toimintaa. Lisätietoa sekä rahankeräysluvan (RA/2020/1033) tiedot löytyvät täältä.

Keräämme alle juhlavuoteen liittyviä uutisia.