Kohti uudenlaista museoelämystä

Hotelli- ja ravintolamuseon 50-vuotisjuhlavuoden huipennuksena loppuvuonna 2021 avattavan uuden ydinnäyttelyn työnimenä on ‘Makuasioita‘. Sisältöä suunnitellaan parhaillaan yleisön toiveiden ja museon tavoitteiden pohjalta. Näyttelyn toteutuksen mahdollistavat apurahat.

Heinon Tukku Oy:n 100-vuotisjuhlarahaston myöntämällä apurahalla museo toteuttaa valokuva-aineistosta uudenlaisen kuvateoksen, jossa eriaikaiset ja -tyyliset ravintolat heräävät eloon 3D-muodossa. Teoksen ravintolainteriöörit työstetään useammasta valokuvasta kolmiulotteisen vaikutelman saavuttamiseksi. Sen kautta välittyy, miten ravintolat ovat muuttuneet yläluokan juhlapaikoista osaksi jokaisen arkipäivää. Teoksen toteuttajaksi on valittu taiteilija Ilkka Pitkänen.

”Uudessa näyttelyssä tuomme esille ruokaan ja juomaan liittyviä perinteitä ja ajallisia muutoksia sekä palveluita, ammatteja ja rakenteita. Elämyksiä luomme hyödyntäen uutta teknologiaa ja moniaistisuutta. Tämän mahdollistaa mm. Heinon apuraha”, iloitsee museonjohtaja Anni Pelkonen. Juhlarahasto pitää tärkeänä, että museossa voidaan tarjota kokemuksia, joiden avulla kävijöitä tutustutetaan suomalaisen ravintola-alan merkitykseen ja tuodaan sen historiaa eläväksi.

Näyttelyuudistusta ovat tukeneet myös Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry Henrik Bitten rahasto oppimateriaalituotannon osalta sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Uudistuksen etenemisestä voi seurata museon Facebook- ja Instagram-tileiltä.