Rakkauden tiloja - Nautinnon nälkä

14.2.2017 – 5.8.2018

Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä kertoo suomalaisten rakkaudesta ravintolaympäristössä viimeisen sadan vuoden aikana, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen, ruokaan tai vaikkapa juomaan.

Näyttelyssä voit tehdä matkan rakkauden tunnetilasta toiseen. Kohtaat nälän, kaipuun ja odotukset, ilon ja intohimon, nautinnon, täyttymyksen ja lohdun sekä ähkyn ja pettymyksen. Näyttely vetoaa tunteisiin ja tarjoaa vahvoja samaistumisen kokemuksia. Huomaat myös erilaisia kontrollin tasoja, joita rakkauteen ravintolassa liittyy. Näyttelyssä tuodaan esille myös sateenkaari-näkökulmaa. Satavuotiaassa Suomessa jokaisella on oikeus rakastaa.

Näyttelyn esittämistavoissa on haluttu rikkoa perinteisen kulttuurihistoriallisen museonäyttelyn rajoja. Näyttelyssä kohtaavat fakta ja fiktio. Museokokoelmia hyödynnetään uudenlaisella, ennakkoluulottomalla tavalla. Esineet saattavat saada aivan uudenlaisia merkityksiä ja käyttötapoja. Projisoinnit luovat kiehtovan ja yllätyksellisen elementin niiden keskelle. Näyttelyn kummi on kansanedustaja, näyttelijä Jani Toivola.

Näyttely sisältää materiaalia, jota ei suositella lapsille.

Osallistu

Näyttely toteutetaan yhdessä yleisön kanssa. Keräämme muistoja jo ennen näyttelyn avautumista ja sen aikana Restopediaan.

Instagramissa voit osallistua jakamalla kuvan herkullisesta ravintola-annoksesta merkinnällä #ravintolaruokaa.

Näyttelyn aikana teemaa tullaan avaamaan myös erilaisilla oheisohjelmilla ja ryhmät voivat tilata näyttelyyn liittyvän opastuksen.

nautinnon nälkä_kansi pieniNäyttelyjulkaisu

Nautinnon nälkä -antologia tarjoaa lukijalle herkullisen kattauksen tuoreita suomalaisia ruokanovelleja. Kirjallisen keittiönsä avaavat muun muassa Virpi Hämeen-Anttila, Erkka Mykkänen, Miki Liukkonen, Leena Parkkinen, Juha-Pekka Koskinen, Johanna Sinisalo, Hannu Väisänen ja Tuija Välipakka.

****

SuomiFinland100-tunnus_siniNeljän museon yhteinen Rakkauden tiloja juhlistaa omalta osaltaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa vuonna 2017. Rakkauden polulla kuljetaan yhdessä  Teatterimuseon, Vantaan kaupunginmuseon ja Lottamuseon kanssa. Kukin tarkastelee yhteistä teemaa omien erityisalojensa kautta.

Seuraa näyttelyiden tekoa www.rakkaudentiloja.fi

 

Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä toteutetaan yhteistyössä Hartwall Vichyn ja Ravintola Kappelin kanssa, joka viettää 150-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2017.

vichylogo__webKappeli2