Osallistu näyttelyn tekoon

Ravintola Askin omistajat. Kuva: Matti Ahlgren. Hotelli- ja ravintolamuseo 2015.

Huippuravintolassa ruokaan ja juomaan suhteudutaan rakkaudella ja intohimolla. Ravintola Askia pyörittää pariskunta Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff.

Kohtasitko ensirakkauden ravintolassa? Oliko ruoka niin hyvää, että rakastuit siihen? Päättyikö ilta rakastavaisten riitaan? Hotelli- ja ravintolamuseo kerää yleisöltä muistoja rakkauden ilmenemismuodoista ravintoloissa. Keräys liittyy Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 avautuvaan näyttelyyn, joka esittelee rakkautta ravintolaympäristössä, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen tai vaikkapa ruokaan. Näyttelyssä voit tehdä matkan rakkauteen liittyvästä tunnetilasta toiseen.

Muistoja voi lähettää julkaistavaksi Restopedia-sivustolle

Restopedia on suomalaisten ravintolamuistojen tietopankki, johon kuka tahansa voi tallettaa muistojaan. Nyt toivotaan erityisesti rakkausteemaan liittyviä muistoja. Ensisijaisesti museo toivoo kirjoitettuja muistoja, mutta myös valokuvat ja muunlaiset dokumentit kuten ruokalistat ja kutsut ovat tervetulleita. Sivusto löytyy osoitteesta www.restopedia.fi Vaihtoehtoisesti muistoja voi lähettää postitse osoitteeseen Restopedia c/o Hotelli- ja ravintolamuseo, Tallberginkatu 1 G 60, 00180 Helsinki. Liitä mukaan yhteystietosi. Ennen 31.12.2015 jätetyt muistot ehtivät mukaan näyttelykäsikirjoitukseen.

Rakkauden polulla Hotelli- ja ravintolamuseo kulkee yhdessä Vantaan kaupunginmuseon, Teatterimuseon ja Lottamuseon kanssa yhteishankkeella Rakkauden tiloja.