Nautinnon nälkä -antologia

Miksi Marilyn Monroe halusi ostaa Suomessa käydessään kalakukon? Kuinka neurootikko valmistaa kanaviillokin? Millainen rakkaustarina alkoi helsinkiläisessä Kappeli-ravintolassa kieltolain aikaan?

nautinnon nälkä_kansi pieniNautinnon nälkä -antologia tarjoaa lukijalle herkullisen kattauksen tuoreita suomalaisia ruokanovelleja. Kirjallisen keittiönsä avaavat Virpi Hämeen-Anttila, Erkka Mykkänen, Miki Liukkonen, Leena Parkkinen, Juha-Pekka Koskinen, Johanna Sinisalo, Hannu Väisänen ja Tuija Välipakka.

Kirja liittyi Hotelli- ja ravintolamuseon vuoden 2017 näyttelyyn Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä, joka kertoi rakkaudesta ravintolassa, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen tai ruokaa. Kirja toteutettiin yhteistyössä 150-vuotisjuhliaan viettäneen Ravintola Kappelin kanssa ja sen toimittivat Venla Rossi ja Jaakko Hämeen-Anttila.

Kirja on tilattavissa Hotelli- ja ravintolamuseosta hintaan 14 € lähettämällä viesti osoitteeseen hrm@hotellijaravintolamuseo.fi (hintaan lisätään postitus- ja laskutuskulut). Kerrothan viestissä toimitusosoitteen ja tilaamasi kappalemäärän.