Haemme osa-aikaista tuottajaa ja keikkaoppaita

MUSEOBOKSI-HANKKEELLE HAETAAN OSA-AIKAISTA TUOTTAJAA

Hotelli- ja ravintolamuseo, Teatterimuseo ja Suomen valokuvataiteen muodostavat yhdessä Helsingin ainutlaatuisen museokeskuksen, joka on valokuvan ja valokuvakulttuurin, esittävien taiteiden ja ruoka- ja juomakulttuurin monipuolinen ja moniaistinen kokonaisuus Kaapelitehtaalla. Etsimme osa-aikaista tuottajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan Museoboksi-konseptin sekä vastaamaan sen viestinnästä ja markkinoinnista. Museoboksi on virtuaalinen ja immersiivinen kolmen museon yhteinen oppimisympäristö ja museokokemus. Se toteutetaan yhdessä Hotelli- ja ravintolamuseon, Teatterimuseon ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa. Työsuhde on määräaikainen. Työantajana toimii Hotelli- ja ravintolamuseo.

Mikä Museoboksi on?

Museoboksi on koulussa tai kirjastossa sijaitseva tila, jossa käyttäjät/oppijat/yleisö osallistuvat ja kokevat uudenlaisen työpajan tai opastuksen. Hankkeessa hyödynnetään 3D-kuvaa, monipuolista äänimaisemaa ja lavasteita. Dialogisuus museon sisältöjen ja oppijoiden välillä tapahtuu fasilitaattoreiden ja oppaiden avulla. Museoboksia testataan ja kehitetään yhdessä käyttäjäryhmän kanssa. Pääkohderyhmänä testivaiheessa toisen asteen opetuksen piirissä olevat nuoret aikuiset eri puolilla Suomea sekä kirjastojen asiakasryhmät. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Hanke toteutetaan Museoviraston rahoituksella.

Tuottajan tehtävät

Tuottajan työtehtäviin sisältyy virtuaalisesti toteutettavien työpajojen/opastusten konseptointi ja käsikirjoittaminen, jotka toteutetaan yhteiskehittelynä työpajojen fasilitaattorien ja museoiden pedagogien kanssa. Tuottaja huolehtii työpajojen toteutuksen testiryhmille sekä hoitaa hankkeeseen liittyvää viestintää ja markkinointia. Tuottaja työskentelee tiiviisti yhdessä museoiden muun henkilökunnan kanssa.

Tuottajalta edellytetään virtuaalisten oppimisympäristöjen tuntemusta ja osaamista, pedagogista osaamista, yhteistyötaitoja ja projektinhallintataitoja sekä näkemystä ja kokemusta viestinnästä ja markkinoinnista. Arvostamme idearikasta ja oma-aloitteista työotetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja ja kokemusta yhteiskehittelystä.

Työsuhde on määräaikainen (12 kk), aloitus 1.11.2021 tai sopimuksen mukaan viimeistään joulukuussa 2021. Tehtävässä on 3 kuukauden koeaika.

Työaika: 50 % (kokoaikaisena 36 h 15 min)

Palkka: 1350 euroa/kk, lisäksi HSL-työmatkaetu 20 €/kk. Museoiden työehtosopimus.

Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki. Osittainen etätyömahdollisuus työtehtävien mukaan.

Haku päättyy 26.9.2021. Vapaamuotoiset, tiiviit hakemukset ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi, viestin osoitekenttään otsikoksi ”Hakemus tuottajaksi”. Haastattelut tehdään viikolla 39–40.

Lisätietoja antavat museolehtori Merja Nummi, puh. 044 7474 106 pe 3.9. klo 12–14, yleisötyön intendentti Erja Salo, puh. 044 2706216 ti 7.9. klo 10–11. ja museolehtori Heini Räsänen, puh. 040 1922302 ke 15.9. klo 10–11.

 

HAEMME KEIKKAOPPAITA

Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Avaamme museon uudistuneena lokakuussa 2021. Haemme iloiseen joukkoomme keikkaoppaita monipuolisiin opastuspalveluihimme. Olisitko sinä sopiva tai tunnetko jonkun, jolle voisit työstä vinkata?

Hotelli- ja ravintolamuseossa keikkaopas suorittaa näyttelyihin liittyviä opastuksia ja työpajoja pääsääntöisesti ti-pe 9–18 välisenä aikana, tarvittaessa myös muina aikoina. Vilkkain sesonki opastuksissa on keväällä ja syksyllä, heinäkuussa ei järjestetä opastuksia. Opastusten luonne on vuorovaikutteinen ja opastettavana voi olla esim. peruskoululaisia, ammattikoululaisia, työpaikkojen virkistysporukoita sekä erilaisia vapaa-ajan ryhmiä. Opastukset voivat olla myös virtuaalisia. Osa opastuksista sisältää ruoka- ja juomamaistiaisia. Opastusten lisäksi tarjoamme keikkaoppaille satunnaisesti myös muita avustavia töitä esim. tapahtumissa ja näyttelyvalvonnassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Oppaan työ sopii erinomaisesti esim. historian tai kotitaloustieteen opiskelijoille, jotka etsivät lisäansioita opintojen oheen. Etsimme ensisijaisesti oppaita, jotka pystyvät opastamaan sujuvasti sekä suomeksi, englanniksi että ruotsiksi. Katsomme eduksi erinomaisen esiintymistaidon, kokemuksen oppaan töistä, pedagogisen koulutuksen tai kokemuksen sekä anniskelu- ja hygieniapassit. Arvostamme mahdollisuutta sitoutua oppaan tehtäviin pidemmäksi aikaa, mielellään ainakin vuoden 2022 loppuun asti. Tehtävään annetaan palkallinen perehdytys.

Palkka: 35 € / opastus (n. 1 tunti), muut työt 12,00–15,00 €/tunti (+ mahdolliset sunnuntailisät)
Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki.

Hakemukset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi. Viestin osoitekenttään ”Hakemus keikkaoppaaksi”. Hakuaika päättyy 19.9.2021. Sopivalta vaikuttavat henkilöt kutsutaan haastatteluun viikoille 38–39. Toivomme, että tehtävään valittavat henkilöt voivat aloittaa työt heti.

Lisätietoja antaa museolehtori Merja Nummi, merja.nummi@hotellijaravintolamuseo.fi tai puh. 044 7474 106 pe 3.9. klo 12–14 ja ti 7.9. klo 9–11.