Museoboksi - kolmen museon yhteinen virtuaalitila

Museovirasto on myöntänyt avustuksen Museoboksi -hankkeelle. Tavoitteena on konseptoida ja toteuttaa virtuaalinen, immersiivinen, kolmen museon yhteinen oppimisympäristö ja museokokemus. Hankkeen toteutettavat Hotelli- ja ravintolamuseo, Teatterimuseo ja Suomen valokuvataiteen museo.

Museoboksi on sekä virtuaalinen että fyysinen tila ja oppimisympäristö, joka luo uudenlaisen yhteisen museokokemuksen. Boksin toimintamalli toteutetaan yhteiskehittelyn ja testauksen kautta.

Museoboksi on koulussa tai kirjastossa sijaitseva huone, jossa käyttäjät/oppijat/yleisö osallistuvat ja kokevat uudenlaisen työpajan tai opastuksen. Hankkeessa hyödynnetään 3D-kuvaa, monipuolista äänimaisemaa ja lavasteita. Dialogisuus museon sisältöjen ja oppijoiden välillä tapahtuu fasilitaattoreiden ja oppaiden avulla. Museoboksia testataan ja kehitetään yhdessä käyttäjäryhmän kanssa. Pääkohderyhmänä testivaiheessa toisen asteen opetuksen piirissä olevat nuoret aikuiset eri puolilla Suomea sekä kirjastojen asiakasryhmät.

Hanke käynnistyy syksyllä 2021. Yhteistyökumppaneita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto.

Lisätietoja:
Merja Nummi, museolehtori, merja.nummi@hotellijaravintolamuseo.fi