Ravintolamuistoja sateenkaaren väreissä

Keskiviikkona 28.6. klo 17 tutustutaan Nautinnon nälkä -näyttelyyn, jossa sateenkaarinäkökulma on osana suomalaisten rakkauden kokemuksia ravintolaympäristössä, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen, ruokaan tai vaikkapa juomaan.

Tämän jälkeen tutkija Kati Mustola pitää alustuksen rakkaudesta ravintoloissa ja avaamme keskustelun omille muistoille. Mahdollisuus myös jakaa omia ravintolakokemuksia museon ylläpitämälle Restopedia.fi-sivustolle. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Vapaa pääsy! Kuukauden viimeisen keskiviikon kunniaksi museossa on myös pop up -kahvila.

***

Tapahtuma on osa Helsinki Pride-viikon ohjelmaa: https//www.helsinkipride.fi/

Kati Mustola on keskeisesti edistänyt suomalaisen akateemisen lesbo- ja homotutkimuksen 1980-luvulla alkanutta esiinmarssia. Hänen tutkimuksensa ja niiden popularisointi alustusten, kirjoitusten, näyttelyiden ja televisio-ohjelmien muodossa ovat merkittävästi laajentaneet tietämystämme suomalaisten lesbojen, homojen, bi- ja transihmisten sosiaalihistoriasta ja yhteiskunnallisesta asemasta. Mustola teki vuonna 2016 selvityksen Hotelli- ja ravintolamuseolle ravintoloiden sateenkaarevasta historiasta. Lisätietoja https//suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/kadonnutta-kapakkahistoriaa-kartoittamassa/