Rakkauden tiloja

Rakkauden tiloja logoRakkauden tiloja oli neljän uusmaalaisen museon, Hotelli- ja ravintolamuseon, Lottamuseon, Teatterimuseon ja Vantaan kaupunginmuseon yhteistyöhanke, jolla juhlittiin 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Monesti itsenäisyyttä juhlistetaan muistelemalla sotia tai valtiomiehiä, mutta museot halusivat tehdä jotain erilaista. Syntyi Rakkauden tiloja -hanke, jossa fokuksessa oli rakkaus ja välittäminen eri näkökulmineen. Hanke kuului Suomi100-ohjelmaan.

Rakkauden tiloja tiivisti museoiden välistä yhteistyötä viestinnässä ja tapahtumatuotannossa. Hankkeen myötä museoissa järjestetiin neljä erilaista rakkausaiheista näyttelyä: Hotelli- ja ravintolamuseon Nautinnon nälkä, Lottamuseon Avaa sydämesi!, Teatterimuseon Näytelty rakkaus ja Vantaan kaupunginmuseon Tunteiden kiitotiellä avattiin ystävänpäivänä 14.2.2017. Rakkauden tiloja päättyi vuoden 2017 lopussa, mutta lukuunottamatta Vantaata näyttelyt ovat auki vielä vuonna 2018.

Näyttelyiden lisäksi museot järjestivät oheistapahtumia yksin ja yhdessä, aitoina kohtaamisina sekä sosiaalisessa mediassa. Yhteisiä tapahtumia oli muun muassa yhteistyössä Museokortin kanssa järjestetyt Rakkausbussit ja luentosarja. Rakkauden tiloja -nettisivuilla ja somekanavilla pääsi syventymään rakkausteemoihin sekä seuraamaan näyttelyiden valmistumista. Viestinnällinen voimanponnistus oli myös rakkausviestit tuntemattomille, joita kerättiin museoiden näyttelyissä ja jaettiin erilaisissa tapahtumissa kuten Helsingin rautatieasemalla aamuruuhkassa, veteraanipäivänä ja Pride-viikolla.

Rakkauden tiloja palkittiin Vuoden museoviestintäteoksi 2017. Palkinnon myönsi Suomen museoliiton ja ICOMin Suomen komitean.

Vuoden_museoviestinta776_banneri_300x75