Ehdota ruoka- ja juomasisältöjä tallennettavaksi verkkoarkistoon

Missä ja millaista ruokaa tänä vuonna laitetaan ja syödään? Entä mitä jätettiin laittamatta?

Kansalliskirjaston ylläpitämä Suomalainen verkkoarkisto kerää ehdotuksia tallennettaviksi ruoka- ja juomakulttuurin sisällöiksi. Ehdota siis suosikkejasi niin ruokablogeista, muista ruoka-aiheisista sivuista kuten ruokaohjeista, erilaisista ravintoloiden verkkosivuista kuin keskustelufoorumeista sekä YouTube- ja TikTok-videoista.

Keräykseen sopivien sisältöjen on tarkoitus olla suomalaiselle yleisölle tarkoitettuja tai niillä on muu kytkös Suomeen. Aineistot voivat olla muillakin kielillä kuin suomeksi tai ruotsiksi.

Lähetä oma ehdotukseksi verkkoarkiston ehdotuslomakkeella.

Ehdotettavien verkkoaineistojen on oltava verkossa avoimesti kaikkien saatavilla. Voit ehdottaa tallennettavia sisältöjä 30.06.2024 asti. Instagram-sisältöjä ei valitettavasti ole toistaiseksi mahdollista tallentaa.  Teemakeräys liittyy Kansalliskirjastossa 17.5.2024 auenneeseen Syömään!-näyttelyyn, joka on koottu yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa.

Kansalliskirjasto tallentaa suomalaisia ja suomalaiselle yleisölle suunnattuja verkkoaineistoja Suomalaiseen verkkoarkistoon erilaisin keräyksin: Suomi-keräyksellä, teemakeräyksillä sekä jatkuvilla keräyksillä. Teemakeräyksissä tallennetaan tarkemmin ja syvemmin ajankohtaisiin aiheisiin ja tapahtumiin liittyviä sisältöjä.

Lisätietoa verkkoaineistojen keräämisestä löydät Vapaakappalepalvelujen verkkosivuilta: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/vapaakappaletoimisto/verkkoaineistot

Verkkoarkiston hakemisto: https://verkkoarkisto.kansalliskirjasto.fi/ 

Tiedote Kansalliskirjaston sivuilla: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/uutiset/missa-ja-millaista-ruokaa-tana-vuonna-laitetaan-ja-syodaan-enta-mita-jatettiin-laittamatta