Yhtä juhlaa - sata vuotta ruokakulttuuria

Satavuotiaassa Suomessa on ruokailtu monella tapaa. 1900-luvun alun juhlaruokailuun kuului voileiväpöydät ja kilpikonnakeitot. Arkiruoka oli hyvin yksinkertaista. Kieltolaki piilotti alkoholin teekuppeihin. Sota-aikana raaka-aineet olivat säännösteltyjä ja ravintolat tarjoilivat luukeittoa, jänishöystöä ja kokeiltiin jopa oravaa.

Helsingin Olympialaisten myötä keksittiin uusi juomasekoitus Long Drink ja koko kansan tietoisuuteen tuli Coca-Cola. Ravintolaruokailu arkipäiväistyi muun muassa lounassetelien myötä. Enää ei tarvitse olla juhlatilaisuus, jotta ravintolaan voi mennä syömään.

Opastuksella käsitellään suomalaisen ruokakulttuurin muutosta viimeisen sadan vuoden aikana, erityisen tarkastelun kohteena ovat ravintola- ja juhlaruokailut. Esiin nousevat käännekohdat ja tärkeät henkilöt. Opastuksessa kierretään Palveluksessanne!-näyttelyssä.

Opastuskielet: suomi, englanti
Opastusten kesto: noin 45 min
Ryhmän koko: max 20 henkeä.

Virtuaaliopastus

Yhtä juhlaa -opastus voidaan toteuttaa myös virtuaalisesti. Virtuaaliopastus toteutetaan Zoom-ympäristössä tai ryhmän omalla videopuhelusovelluksella.

Miltä maistui kova tee? Entä Olympialaisten hittituote? Halutessanne voitte itse hankkia kierrokselle kuuluvat juomat nautittavaksi. Lista ostettavista juomista lähetetään varausvahvistuksen yhteydessä.