Makuasioita-opastus

Makuasioita-näyttelyssä tarjoamme erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä. Niistä kannattaa kuitenkin keskustella!

Muistatko, miltä maistui kesäkeitto kouluruokailussa, ensimmäiset pizzat Rossossa tai herkutteluhetki ystävän kanssa kahvilassa? Lähde oppaamme johdolla eväsretkelle paikkoihin, joissa ruoka- ja juomakulttuuria rakennetaan ja muokataan. Samalla herättelemme pohtimaan, mitä ruoka- ja juomakulttuuri merkitsee meistä jokaiselle, ja miten me itse vaikutamme sen muotoutumiseen.

Opastuksen kesto noin 45 minuuttia. Opastuksen hinta arkisin 88 € / ryhmä + pääsymaksut (6 € / henkilö) ja viikonloppuisin 128 € / ryhmä + pääsymaksut (6 € / henkilö).

Opastus voidaan toteuttaa myös etäopastuksena (Teams-alustalla). Oppilaitosopastuksiin sisältyy lisäksi vuorovaikutteisia tehtäviä.

Lisätietoja: varaukset@hotellijaravintolamuseo.fi / +358 44 7474 106

Voit varata opastuksen ja maistiaiset suoraan varausjärjestelmästämme.

Elävöitä museokokemusta maistiaisilla

Opastukselle on mahdollista ostaa kierroksen aikana nautittavat cocktailpalat ja/tai juomapaketti. Paketit sisältävät kolme erilaista maistiaista, jotka tukevat opastuksen tarinaa. Cocktailpalat toteuttaa Hima&Sali.

  • “Maistatko sen” -makupalat johdattavat teidät metsäretkeltä baaritiskille ja sieltä edelleen kristallikruunujen alle. Kolmen makupalan kokonaisuus: 14,00 € /hlö (sis. alv 14 %). Maistiaiset ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Minimitilaus 7 henkilölle.  Makupalat toteuttaa Hima&Sali. “Maistatko sen” -makupalat sisältävät palasen sienipiirasta, kasvisvartaan aiolilla ja porkkanakakkumuffinsin.
  • “Kippis” -juomat tarjoavat ensin maustettuja makuelämyksiä ja humaloituja kulauksia ja lopuksi kierros saa makean päätöksen. Juomat sopivat nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti yhteen myös “Maistatko sen?” -makupalojen kanssa. Kolmen kulauteltavan kokonaisuus: 15 €/hlö (sis. alv 24 %). Ikäraja 18 vuotta. “Kippis” -juomat sisältävät kolme maisteluannosta: maustettu snapsi, olut ja jälkiruokaviini. Kaikki juomat ovat kotimaisia.
  • “Kippis” -alkoholittomat juomat vievät teidät nuotion katveesta savuisen baarin kautta valkoisten pöytäliinojen äärelle ja tarjoaa makumaailmoja, jotka ruokkivat myös uteliaisuutta. Juomapaketti sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti yhteen myös “Maistatko sen?” -makupalojen kanssa. Kolmen maistiaisannoksen kokonaisuus: 15 €/hlö (sis. alv 14 %). “Kippis” -alkoholittomat juomat sisältävät kolme maisteluannosta: Kupliva villiyrtti, alkoholiton olut ja karpaloinen drinkki.
  • “Oispa kaljaa” on olutasiantuntija Anikó Lehtisen suunnittelema kolmen oluen kokonaisuus, joka johdattelee oluen maailmaan Makuasioita-opastuksen aikana. Hinta 15 € /hlö (sis. alv 24 %). Ikäraja 18 vuotta. Saatavilla myös alkoholittomana ja gluteenittomana. “Oispa kaljaa” -juomat: Helles, (NE)IPA ja Sour.

Kierrosta voi juhlistaa myös alku- tai loppukuohuviinillä. Hinta 39 €/pullo.


VARAA OPASTUS


Mikäli et löydä ryhmällesi sopivaa aikaa tai haluat opastuksen virtuaalisesti tai muulla kielellä kuin suomeksi (ruotsi, englanti) niin ota yhteyttä: varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi / 044 74 74 106