Yli 1300 kuvaa julkaistu Finnassa

Julkaisimme Hotelli- ja ravintolamuseon valokuvakokoelman aineistoa Finna.fi-palvelussa elokuussa 2021. Julkaisu sisältää yli 1300 mustavalkokuvaa hotelleista ja ravintoloista ympäri Suomen Ahvenanmaalta Rovaniemelle. Edustettuina ovat muun muassa Tampereen, Turun ja pääkaupunkiseudun ravintolat sekä merkittäviä alueellisia toimijoita, kuten Imatran Valtionhotelli ja Kemin Hotelli Merihovi. Julkaisu esittelee myös maaseudun ravintolaelämää, etupäässä Kantakrouveja.

Kuvien ajoitus vaihtelee 1800-luvun lopulta 1980-luvulle kattaen noin vuosisadan mittaisen ajanjakson. Otoksissa esiintyvät hotellit ja ravintolat, näiden tilat ja asiakkaat, sekä työntekijät tehtävineen. Kuvia ovat ottaneet lukuisat eri ihmiset ja toimijat moninaisin välinein eri aikoina.

Kuvia voi käyttää vapaasti ja veloituksetta, kunhan niiden yhteydessä ilmoittaa kuvaajan (jos tiedossa) ja kuvalähteen (Hotelli- ja ravintolamuseo, hrm.finna.fi). Suurempiresoluutioiset kuvat on tilattavissa maksua vastaan Hotelli- ja ravintolamuseon tietopalvelusta 11.10. alkaen.

Tutustu valokuva-aineistoon Hotelli- ja ravintolamuseon Finnassa: https://hrm.finna.fi/

Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.