Hotelli- ja ravintolamuseo Vuoden museo -finaalissa

Hotelli- ja ravintolamuseo valittiin Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2022 -kilpailun finaaliin.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta omalla toiminta-alueellaan.

“Paikka Vuoden museo 2022 -finaalissa on upea huomionosoitus kehitystyölle, jota olemme Hotelli- ja ravintolamuseossa tehneet. Olemme luoneet uudenlaisia museopalveluita muun muassa ruoka- ja juomahistoriaan liittyvien aistielämysten, etäpalveluiden ja ruokakasvatuksen kentällä. Hienoa, että se työ saa tunnustusta!”, iloitsee museonjohtaja Anni Pelkonen.

Hotelli- ja ravintolamuseon lisäksi finaaliin pääsivät Lottamuseo Tuusulasta, Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelistä ja Poliisimuseo Tampereelta. Vuoden museo -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

Palkintolautakunta vierailee kevään aikana finalistimuseoissa ja jakaa palkinnot Valtakunnallisten museopäivien Museopalkintogaalassa Ahvenanmaalla 19. toukokuuta 2022. Gaalassa jaetaan myös Vuoden museojulkaisu- ja Vuoden museokauppa -palkinnot. Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan jakaa Vuoden erikoispalkinnon. Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä toimiva Poliisimuseo voitti Vuoden museo 2022 -kilpailun.