Työpajatarjotin ja Herkkuteatteripäiviä

Teatterimuseon ja Hotelli- ja ravintolamuseon yhteinen Työpajatarjotin ja Herkkuteatteripäiviä -hanke sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 37 500 euron erikoisavustuksen. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko myönsi yhteensä 1,8 miljoonaa euroa lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikokemuksia lisäävään toimintaan. Teatterimuseon ja Hotelli- ja ravintolamuseon yhteinen hanke oli yksi 45 tukea saaneesta hankkeesta ja voidaan avustuksen turvin käynnistää syksyllä 2021.

Teatterimuseon ja Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyt ovat suljettuja remonttien vuoksi syyskaudella 2021. Syys–marraskuussa työpajat viedään Kaapelitehtaan lähialueiden päiväkoteihin ja kouluihin. Keväällä 2022 työpajat järjestetään museoiden uusituissa, elämyksellisissä näyttelyissä.

Kahden museon sisällöistä koottava työpajatarjotin on monipuolinen ja tarjoaa valittavaksi erilaisia vaihtoehtoja eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Teatterimuseon pajoissa päästään mm. liittymään Sirkus Huuhaan hupsuun seurueeseen, improamaan ja pohtimaan identiteettiä tai tutkimaan miten asenteet ja mielipiteet vaikuttavat meihin. Hotelli- ja ravintolamuseon pajoissa esimerkiksi maistellaan ja haistellaan isovanhempien lapsuudesta tuttuja makuja ja tuoksuja, tutustutaan ruokaperinteisiin ja pohditaan omaa ruokasuhdetta.

Toukokuussa 2022 järjestettävien Herkkuteatteripäivien työpajoissa tehdään teatterinukkeja hävikkihedelmistä ja -vihanneksista. Herkkuteatteri-työpajapäiviä järjestetään sekä koululaisryhmille että perheille.

Hankkeen tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille iloa, elämyksiä ja uusia oppimiskokemuksia museoiden toiminnallisissa ja draamakasvatuksen keinoja käyttävissä työpajoissa. Lisäksi tehdään museoita tutuiksi alueen lapsille ja nuorille ja innostetaan heitä jatkamaan museovierailuja myös myöhemmin.

Herkkuteatteri-työpajassa tehdään hahmoja hävikkihedelmistä ja -vihanneksista. © Teatterimuseo, Milla Kortemaa