Tunnustuspalkinto Timo Santalalle

Restopedia ry:n puheenjohtaja Johanna Catani, Timo Santala ja Petri Heino.

Restopedia ry:n puheenjohtaja Johanna Catani, Timo Santala ja Petri Heino.

Heinon Tukun Juhlarahaston tunnustuspalkinto myönnettiin keskiviikkona 21. lokakuuta Hotelli- ja ravintolamuseossa, Kaapelitehtaalla. Palkinnon sai Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö, Ravintolapäivän perustaja ja erilaisia tapahtumia järjestävän We Love Helsingin toiminnanjohtaja Timo Santala. Juhlarahaston neuvottelukunnan mielestä Timo Santala ideoi ja toteuttaa jatkuvasti uusia ja kiinnostavia ruoka- ja ravintolakulttuuria edistäviä tapahtumia sekä tekoja suomalaisten iloksi.

Ravintolapäivä on levinnyt 72 maahan ja Ravintolapäivä on saanut vuonna 2011 Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän Suomi-palkinnon sekä Helsingin Kaupungin kirjasto- ja kulttuurilautakunnan Kulttuuritekopalkinnon. Helsingin Kaupungin kulttuuritekopalkinto on myönnetty We Love Helsingille vuonna 2010. We Love Helsingin edustajana Timo Santala on palkittu myös Art Goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi tunnustuspalkinnolla.

– Timo Santalan kaltaisia rohkeita ja aikaansaavia ruokakulttuurilähettiläitä Suomi tarvitsee, toteaa Juhlarahaston neuvottelukunnan jäsen Petri Heino. Mielestämme Santala toimii erinomaisena innoittajana ja esimerkkinä muille nuorille, ja toivomme, että Ravintolapäivän ja We Love Helsingin imussa Suomeen syntyy uusia kiinnostavia ja yhteisöllisiä hankkeita ja tapahtumia ruokakulttuurin ympärille.

Tunnustuspalkinto annettiin Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Restopedian syysjuhlan yhteydessä.