Kyykkää ja valokuvausta

Hotelli- ja ravintolamuseo ja neljätoista muuta suomalaista museota Kemiöstä Kuhmoon ja Tornioon tarjoaa vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille. Helinä Rautavaaran museon koordinoiman, kaksivuotisen Turvapaikkana museo –hankkeen aikana järjestetään ohjelmaa yli 3 000:lle eri puolella Suomea asuvalle nuorelle.

Nuoret turvapaikanhakijat pääsevät muun muassa pelaamaan kyykkää Juminkeossa Kuhmossa, leipomaan ruisleipää Sagalundin museossa Kemiössä ja harjoittelemaan valokuvausta Helinä Rautavaraan museossa Espoossa.

Hotelli- ja ravintolamuseo järjestää yhdessä Valokuvataiteen museon kanssa Kokaten ja kuvaten kurssin, jolla turvapaikanhakijat ja suomalaisnuoret laittavat ruokaa ja ottavat ruokakuvia. Valokuvista kootaan näyttely museoiden yhteyteen Kaapelitehtaalle.

Hankkeessa on Hotelli- ja ravintolamuseon lisäksi mukana Helinä Rautavaaren museo, Espoon modernin taiteen museo EMMA, Lelumuseo Hevosenkenkä, Suomen Kellomuseo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Helsingin taidemuseo HAM, Valokuvataiteen museo, Aineen taidemuseo, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU, Pohjois-Karjalan maakuntamuseo, Juminkeko-säätiö, Aboa Vetus & Ars Nova, Serlachius-museot ja Sagalundin museo. Muut museot järjestävät nuorille opastuksia, työpajoja, juhlia ja muita tapahtumia. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Lisätietoja:

Koordinaattori Riika Huitti-Malka, riika.huitti-malka(at)helinamuseo.fi, p. 09 816 314 35

Museolehtori Merja Nummi, merja.nummi(at)hotellijaravintolamuseo.fi, p. 040 747 4106