Sekel Bar & Restaurant herättää kokoelmat eloon

Sekel Bar & Restaurant avaa ovensa 5. elokuuta – luvassa on ajattomia, perinteitä kunnioittavia elämyksiä

Helsingin ravintolatarjonta täydentyy, kun Sekel (=vuosisata) avautuu osoitteessa Bulevardi 7. Sekel on Filip Langhoffin ja Linda Stenman-Langhoffin uusin ravintola. Linda ja Filip, jotka tunnetaan mm. ravintoloista Ask ja Jord, ovat luoneet Sekelin inspiraationaan helsinkiläinen ravintola noin 100 vuotta sitten.

”Viime joulukuusta asti olemme viettäneet paljon aikaa Hotelli- ja ravintolamuseolla Helsingissä syventymässä vuosisadan takaisiin vanhoihin menuihin ja valokuviin. Sekelin menuun on haettu vaikutteita siitä, mitä Helsingin ravintoloissa syötiin 1920- ja 1930-luvuilla. Inspiraation lähteenä eivät ole varsinaisesti vanhat reseptit, vaan olemme ideoineet ravintoloiden illallismenuista omat luovat tulkintamme, joista on syntynyt meidän versiomme ruokakulttuurista noilta vuosikymmeniltä. Haluamme tuoda takaisin klassisia tarjoilu- sekä valmistustapoja, ja Sekelissä tullaan näkemään esimerkiksi vatitarjoilua, liekitystä pöydän ääressä sekä runsaita juustovaunuja”, sanovat Linda ja Filip.

Viinilista koostuu klassisista vanhan maailman viineistä, jotka useimmat ovat Lindan suoraan tutuilta tuottajilta valitsemia. Lisäksi viinilistalla tulee olemaan joitakin harvinaisia helmiä ravintola Askin vanhasta viinikellarista.

Menun, viinien ja palvelun lisäksi myös Sekelin sisustus antaa vivahduksen siitä, miltä Helsingin ravintolat näyttivät 100 vuotta sitten. Sekelin Art deco -tyylisessä 26-paikkaisessa baarissa voi nauttia klassisista cocktaileista sekä laajasta valikoimasta erilaisia alkoholijuomia aina erikoisgineistä Alkon vuonna 1932 lanseerattuun leikattuun konjakkiin.

Hotelli- ja ravintolamuseon historialliset kokoelmat heräävät Sekelin avulla eloon. Kokoelmien hyödyntäminen tässä mittakaavassa ravintolakonseptin luomisessa on ainutlaatuista. Filipin ja Lindan arkistotutkimuksen avustaminen on ollut antoisaa myös museon tutkijoille. ”Esimerkiksi menyiden raaka-aineista tai annosten tarjoilutavoista keskusteleminen on avannut itsellemme aivan uusia näkökulmia museokokoelmiin”, kertovat kokoelmista vastaavat tutkijat Anna-Elina Hintikka ja Tiina Kiiskinen.

”1920-luvulla Suomi oli nuori itsenäinen valtio. Saatamme ehkä kuvitella, että ravintolatarjonta oli tuolloin rajoittunutta, mutta vanhat menut kertovat tarinoita eksoottisista raaka-aineista, kuten ananaksesta, hummerista, kilpikonnista ja huippusamppanjoista. Nyt 100 vuotta myöhemmin haluamme tarjota  samanlaista tunnelmaa Sekelissä Helsingin ytimessä”, kertovat Linda ja Filip.

Lisätietoa:

Linda Stenman-Langhoff
Wine Director, Interior Designer & Owner
Matur AB & Anar AB & Cibus by Langhoff
Mobile: +35840 515 62 74
www.sekel.fi
www.cibus.fi