Minkä ruokarekan Hotelli- ja ravintolamuseo dokumentoi?

Ruokarekat ja -kärryt katukuvassa ovat varma kevään merkki! Katuruoka on ollut viime vuosina suosittua. Hotelli- ja ravintolamuseo ikuistaa palasen tätä ilmiötä valokuvaamalla yhden liikkuvan ruokamyyjän työpäivää.

Facebookissa voi äänestää tai ehdotaa omaa suosikkia, jos se puuttuu listalta. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 20 euron lahjakortti dokumentoitavaksi valittuun paikkaan. Äänestys päättyy 31.3.2016.

Museo valitsee eniten ääniä saaneiden joukosta dokumentoitavan kohteen, jonka kyytiin tutkija ja valokuvaaja hyppäävät toukokuussa 2016. Museo julkaisee valokuvat myöhemmin verkossa.

Työ toteutetaan osana museoiden valtakunnallisen TAKO tallennus- ja kokoelmayhteistyön Pooli 5 -työryhmän nykydokumentointihanketta, jolle Jenny ja Antti Wihurin rahasto on myöntänyt  apurahan. Hankkeessa keskitytään liikenteeseen ja sen tarkoitus on tallentaa kuljetusliikenteen kulttuuriperintöä museoihin nykyajan dokumentoinnin avulla. Hankkeeseen osallistuu kolmetoista museota eri puolilla Suomea.

Linkki äänestykseen