Rosso keräsi asiakkaiden tarinat kirjaksi

Herkullisia kohtaamisia -kirjan kansi

Rosso julkaisee 15.1. Herkullisia kohtaamisia viideltä vuosikymmeneltä -kirjan. Rosso täytti 35 vuotta kaksi vuotta sitten ja juhlavuonna asiakkaiden sykähdyttävimmät Rosso-tarinat kerättiin talteen. Idea tarinoiden keräämiseen tuli Rosson ketjupäälliköltä Merja Helistöltä hänen huomattuaan, että lähes jokaisella hänen kohtaamallaan ihmisellä on joku Rossoon liittyvä muisto. Sadat ympäri Suomen kerätyt tarinat päätettiin tallentaa ja nyt ilmestyvään kirjaan päätyi nelisenkymmentä erilaista asiakaskokemusta Rosson eri vuosikymmeniltä.

Ihmisten tarinat vahvistavat Helistön käsityksen siitä, että suomalaisilla on syvä rakkaussuhde sekä italialaiseen ruokaan että Rossoon. Rossoon tullaan porukalla kuin porukalla ja ketjun ravintoloissa on viihdytty ja viihdytetty, itketty ja ihmetelty sekä naurettu ja nautiskeltu. Rossossa on juhlistettu kaikkia elämän käänteitä, mutta eletty myös arkea ja kohdattu haasteita, joita elämän muuttuvat tilanteet tuovat mukanaan.

Herkullisia kohtaamisia viideltä vuosikymmeneltä -kirja toteutettiin yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseon tutkijoiden Anni Pelkosen ja Maria Ollilan kanssa ja sen voi ostaa kaikista Rosso-ravintoloista sekä Hotelli- ja ravintolamuseon kaupasta.

 

Rosso

Rosso-ravintolat ovat tarjonneet italialaishenkistä ruokaa suomalaiseen makuun jo yli 35-vuoden ajan. Rosson ruokatarjonta on vuosien myötä pysynyt aina ajan hengessä, klassikoita kunnioittaen. Esimerkiksi ruokien terveellisyyteen on vaikutettu erilaisilla valmistustapavalinnoilla, kevytannoksilla ja kalorien julkistamisella. Myös suolan käyttöä on vähennetty.

Rosso on S-ryhmän ja koko Suomen suurin ravintolaketju. Ensimmäinen Rosso avattiin Lahden keskustaan vuonna 1978. Tällä hetkellä ravintoloita on 37. Ketju työllistää noin 600 henkilöä.