Rinta rinnan -kiertonäyttely

Hotelli- ja ravintolamuseo tarjoaa majoitus- ja ravitsemisalan historiaa oppilaitoksiin postikulujen hinnalla!

Museon koostama Rinta rinnan – työvuorossa naiset -kiertonäyttely esittelee kiinnostavasti alan ammattihistoriaa. Näyttely on tehty yhteistyössä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n kanssa.

Näyttelyn sisältö ja kohderyhmä:

Näyttelyssä käsitellään ravintola-alaa ja sen ammatteja naistyöntekijöiden näkökulmasta. Aiheita ovat esimerkiksi alan työarki, kuten työn vaatimukset ja työtoveruus sekä ammattien ja työtapojen kehitys ja muutokset. Värikäs ja iloinen näyttely on toteutettu kevyen sarjakuvamaisella tyylillä puhekuplineen.

Näyttelyn ensisijainen kohderyhmä on hotelli- ja ravintola-alan opiskelijat tai alalle pyrkivät. Helposti lähestyttävä kokonaisuus sisältää 20 valokuvaa ja QR-koodin ammattitestiin. Ammattitesti tuo hauskasti lisätietoa alan nykyisistä ja entisistä työtehtävistä.

RintaRinnan_kiertonayttely

 

 Näyttelymateriaali:

Näyttely koostuu neljästä 74 cm x 200 cm kokoontaitettavasta pahviplanssista. Omilla jaloillaan seisovat planssit on helppo pystyttää. Niitä ei tarvitse ripustaa. Materiaalin mukana tulee pystystysohje. Näyttelyn esillepanoon on useita vaihtoehtoja, esimerkiksi:

rr_k7 rr_k6 rr_k1

Kustannukset:

Näyttely maksaa oppilaitoksille vain postikulujen hinnan oppilaitokselta toiselle lähetettäessä. Postin pakettihinta  on halvimmillaan noin 15 euroa/suunta. Museolta lähetettäessä peritään lisäksi käsittelykulu ja laskutuslisä 25 e.

Näyttely on pakattu kahteen pahvilaatikkoon, jotka tulee kiinnittää toisiinsa. Paketin koko: 78 cm x 68 cm x 18 cm. Paino noin 12 kg.

 

Yhteystiedot ja käytännön järjestelyt:

Kiertonäyttelyn maksimilaina-aika on 2 kk, jonka aikana sen tulee siirtyä eteenpäin seuraavalle lainaajalle tai palautua Hotelli- ja ravintolamuseolle. Museo ilmoittaa lainaajalle seuraavan lähetysosoitteen. Näyttely on mahdollista ottaa mukaan myös museovierailun yhteydessä.

Näyttelyn voi varata museonjohtaja Anni Pelkoselta, joka antaa tarvittaessa myös lisätietoja.

Anni Pelkonen, 044 747 4107, anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi