RESTO-tietotaitokilpailu restonomeille

restologoHotelli- ja ravintolamuseo on solminut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen RESTO-tietotaitokilpailun kanssa.

RESTO -tietotaitokilpailun tavoitteena on tehdä restonomikoulutusta ja –nimikettä tutuksi. Tapahtuma edistää restonomiksi opiskelevien yhteistyötä sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opettajien verkostoitumista. RESTO –tietotaitokilpailussa tulevat restonomit edustavat omaa ammattikorkeakouluaan ja kilpailevat neljän hengen joukkueissa muiden ammattikorkeakoulujen edustajia vastaan. Kilpailussa mitataan opiskelijoiden tietoja ja taitoja sekä liiketaloudellisella, että matkailu-, ravitsemis- ja talousalan osaamisalueilla. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin Turussa vuonna 2002.

Restonomit ovat tärkeä kohderyhmä museolle. Oman alan historian ymmärryksen kautta opiskelijat vahvistavat omaa ammatti-identiteettiään. Yhteistyön kautta museo toivoo vakiinnuttavansa tunnettavuuttaan alan uusien ammattilaisten keskuudessa.

Vuoden 2017 RESTO-tietotaitokilpailun järjestää Kajaanin ammattikorkeakoulu. RESTO-tietotaitokilpailut pidetään 23.-24.3.2017. Teemana on Sadunomainen Kainuu.
Yhteistyön puitteissa Kainuussa tullaan näkemään Hotelli- ja ravintolamuseon tuottama Rinta rinnan – Työvuorossa naiset -pienoisnäyttely. Jatkossa Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmat ja tietopalvelu tulevat vahvemmin näkymään kilpailussa.

Lisätietoja www.resto.fi