Ravintolapäivän perustaja koordinaattoriksi Hotelli- ja ravintolamuseoon

Antti Tuomola. Kuva: Mitro HärkönenRavintolapäivän perustajana, ruokajournalistina ja ravintola-alan moniottelijana tunnettu Antti Tuomola on aloittanut projektikoordinaattorina Kaapelitehtaalla toimivassa Hotelli- ja ravintolamuseossa. Tuomolan vastuulla on kehittää museolle uusia ruokakonsepteja ja tuoda museota tutuksi entistä laajemmin.

“Haluamme tarjota asiakkaillemme ruokaan ja juomaan liittyviä uudenlaisia elämyksiä ja myös houkutella uusia asiakkaita museoon. Ruoka- ja juomakulttuurin asiantuntemusta meillä on talossa omasta takaa ja Antti Tuomola tuo tiimiimme vahvaa näkemystä ja kokemusta ravintola-alalta, tapahtumatuotannoista ja markkinoinnista. Yhdessä keksimme varmasti vaikka mitä mielenkiintoista!”, kertoo museonjohtaja Anni Pelkonen.

Vuoden 2017 aikana uusi projektikoordinaattori aikoo tuottaa museossa pop-up-ravintoloita, treffejä, tastingeja ja keskustelutilaisuuksia. Tarkoituksena on myös viedä museota sen omien seinien ulkopuolelle erilaisten tempausten avulla.

“Toivon, että minun avullani museo löytää paljon uusia tapoja olla mukana kertomassa suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin tarinaa”, Tuomola kertoo. “Museo ei ole vain vanhan säilyttämistä, vaan se myös arvioi nykyistä ja spekuloi tulevaa. Toivon meidän voivan ottaa rohkeasti kantaa nykyiseen ja tulevaan, sillä museolla on taustalla ymmärrys ilmiöiden historiasta.”

Seuraava ruokatapahtuma Hotelli- ja ravintolamuseossa on 10.5., kun näyttelytiloissa vietetään Nautintojen iltaa, jossa tarjolla on rakkausteemainen kolmen ruokalajin illallinen juomineen. Ennakkoliput ovat jo myynnissä!

 

Lisätietoja:

Anni Pelkonen, museonjohtaja
Hotelli- ja ravintolamuseo
+358 44 747 4107
anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Antti Tuomola, projektikoordinaattori
Hotelli- ja ravintolamuseo
+358 45 679 8818
antti.tuomola(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Lataa täysikokoinen Antti Tuomolan täysresoluutiokuva.

Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Museon toiminta alkoi tammikuussa 1971 nykyisen Haaga Instituutti-säätiön suojissa. Nykyisiin tiloihinsa museo muutti vuonna 1993.

Tällä hetkellä museossa on esillä Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä -näyttely, joka kertoo rakkaudesta ravintolaympäristössä, sekä Palveluksessanne! -näyttely, jossa voi tutustua suomalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin ja sen kehitykseen vaikkapa tunnistamalla tuoksuja, laulamalla karaokea tai ihmettelemällä ruokalistoja sadan vuoden takaa.

Museo sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa Kaapelitehtaalla osoitteessa Tallberginkatu 1, G-rappu, 3 krs. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18 ja keskiviikkoisin klo 11–20.