Mikä on rakkain ravintola-annoksesi?

Onko sinulla oma lempiannos, jonka aina tilaat ravintolassa? Millaisia muistoja sinulla on rakastamasi ravintolaruoan nauttimisesta? Missä ravintolassa olet lempiannoksesi tilannut, kenen seurassa ja milloin? Mikä tekee annoksesta niin erityisen?

Monilla meistä on ravintolaruokaan liittyviä lämpimiä muistoja. Joku muistaa vaikkapa lapsena mummon seurassa nautitun näyttävän jäätelöannoksen, toinen kaveriporukassa jaetun pizzan ja kolmas taidokkaasti rakennetun annoksen valkoisten liinojen ravintolassa. Ruokaan liittyvät aistikokemukset – maut, tuoksut, äänet – tekevät makumuistoista mieleenpainuvia, sellaisia, jotka voi muistaa vielä vuosien päästä.

Hotelli- ja ravintolamuseo kerää nyt yleisöltä muistoja rakkaimmista ravintolaruoista ja -annoksista. Keräys liittyy museon näyttelyyn Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä, joka esittelee rakkautta ravintolaympäristössä, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen tai vaikkapa ruokaan ja juomaan. Näyttelyssä voit tehdä matkan rakkauteen liittyvästä tunnetilasta toiseen.

 

Muistoja voi lähettää julkaistavaksi Restopedia-sivustolle

Restopedia on suomalaisten ravintolamuistojen tietopankki, johon kuka tahansa voi tallettaa muistojaan. Nyt kerätään erityisesti rakkaimpiin ravintola-annoksiin liittyviä muistoja. Ensisijaisesti museo toivoo kirjoitettuja muistoja, mutta myös valokuvat ja muunlaiset dokumentit, kuten ruokalistat ovat tervetulleita. Sivusto löytyy osoitteesta www.restopedia.fi

Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä on esillä Hotelli- ja ravintolamuseossa 5.8.2018 asti. Rakkaimpiin annoksiin liittyviä muistoja kerätään yhteistyössä Kotipizzan kanssa.

 

Lisätietoja:

Anni Pelkonen, museonjohtaja
Hotelli- ja ravintolamuseo
anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi
+35844 7474107