Pure Karelia! – Restonomien tietotaitokilpailut Joensuussa 21.-22.3.2019

Valtakunnalliset restonomiopiskelijoille ja alumneille suunnatut RESTO-tietotaitokisat järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjois-Karjalassa 21-22.3.2019. Järjestäjänä toimii Karelia-ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus. Kilpailun teemana on ”PURE KARELIA”. Teemalla halutaan korostaa karjalaista vieraanvaraisuutta ja alueen erityispiirteitä.

Hotelli- ja ravintolamuseo on RESTO-tietotaitokilpailun monivuotinen yhteistyökumppani ja museo on esillä myös Joensuussa.

RESTO-tietotaitokilpailun tavoitteena on tehdä restonomikoulutusta ja -nimikettä tutuksi. Tapahtuma edistää restonomiksi opiskelevien yhteistyötä sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opettajien verkostoitumista. Kilpailussa tulevat restonomit edustavat omaa ammattikorkeakouluaan ja kilpailevat neljän hengen joukkueissa muiden ammattikorkeakoulujen edustajia vastaan. Kilpailussa mitataan opiskelijoiden tietoja ja taitoja sekä liiketaloudellisella, että matkailu-, ravitsemis- ja talousalan osaamisalueilla. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin Turussa vuonna 2002.

Restonomit ovat Hotelli- ja ravintolamuseolle tärkeä sidosryhmä. Oman alan historian ymmärryksen kautta opiskelijat vahvistavat omaa ammatti-identiteettiään. Yhteistyön kautta museo toivoo vakiinnuttavansa museon tunnettuutta alan uusien ammattilaisten keskuudessa.

Lisätietoja www.resto.fi