Ravintola-alan opetuksen juhlavuosi 2015

Ravintolakoulu Perho ja ravintola-alan ammatillinen opetus Suomessa täyttävät tänä vuonna 80 vuotta. Yhteistyössä Perhon kanssa Hotelli- ja ravintolamuseo tallentaa ravintola-alan opiskelijoiden arkea.

Museon, opettajien ja oppilaiden kanssa toteutetaan arkipäivän dokumentointi koulutyöstä oppilaiden näkökulmasta. Dokumentointiin osallistuu kaksi luokkaa, toinen kokki- ja toinen tarjoilijaopiskelijoita. Oppilaat miettivät yhdessä museon kanssa, mitä he kokevat opiskelussaan olennaiseksi ja mitä haluavat arkipäivästään tallentaa. Dokumentointi tehdään videokuvaamalla ja haastattelemalla oppilaita. Kerättävä materiaali tallennetaan museon kokoelmiin ja niistä toteutetaan myös pienoisnäyttely Hotelli- ja ravintolamuseolle. Näyttely avautuu toukokuun 2015 aikana ja on esillä kesän ajan. Projektin yhteydessä Perho myös tallettaa museon kokoelmiin uudempaa valokuvamateriaalia. Aineisto tulee olemaan vapaasti kaikkien käytettävissä museon tietopalvelussa.

Hotelli- ja ravintolamuseon toteuttama rinnakkaisnäyttely koulun historiasta vuodesta 1935 alkaen on nähtävillä Perhon tiloissa maaliskuun 2015 lopusta alkaen.

Tutustu Perhon historiaan.

PERHO-80-logo-vaaka-rgb-1