Keittiövälineolympialaisissa taituroitiin mikroaaltouuneilla

voittajanannokset

Uppomuna, risottoa ja laava cake

Hotelli- ja ravintolamuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla ensimmäistä kertaa järjestetyissä Keittiövälineolympialaisissa neljä ruokabloggaajaa kisasi keittotaidon mestaruudesta mikroaaltouuneilla lauantaina 23.5. Kisan voittajaksi kiri Mika Perinneruoka PRKL-blogista. Kilpailun päätuomari ja juontaja Sikke Sumari kehui voittajan alkuruoaksi valmistamaa uppomunaa täydelliseksi ja pääruokaa, sitruunarisottoa kampelarullan kera rohkeaksi valinnaksi, mutta lopputulosta erinomaisesti. Jälkiruokana oli laava cake.

Kilpailun osallistujat olivat:

  • Veera, Prinsessakeittiö -blogi https//www.prinsessakeittio.fi
  • Mika, Perinneruoka Prkl -blogi https//www.maku.fi/blogit/perinneruokaa-prkl
  • Timo, Habanerokitchen-blogi https//www.habanerokitchen.com/
  • Hanna, Unelmaa leipomassa -blogi https//www.unelmaaleipomassa.com/
Keittiövälineolympialaiset kilpailijat ja tuomari Sikke Sumari.

Keittiövälineolympialaisten kilpailijat ja tuomari Sikke Sumari.

Jokainen kilpailija valmisti kolme valitsemaansa ruokalajia, joissa kaikissa tuli käyttää mikroaaltouunia. Annosten valmistamiseen kilpailijoilla oli aikaa 1,5 tuntia. Valmisteluja sai tehdä ennakkoon, mutta pääosa ruuanlaitosta tapahtui museossa. Yleisö pääsi seuraamaan bloggaajien ruoanlaittoa ja sai äänestää suosikkiaan annosten ulkonäön perusteella. Yleisön suosikki oli Unelmaa leipomassa -blogin Hanna. Reseptejä tullaan näkemään myöhemmin blogeissa.

Kilpailu oli museon Kasari!-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely kertoo 1980-luvun suomalaisesta ruokakulttuurista. Tuolloin laitteistuvissa kotikeittiössä mikroaaltouunit alkoivat yleistyä ja mikroaaltouunilla kokkaukseen julkaistiin omia keittokirjoja. Näyttely on esillä 25.10.2015 asti.

Lisätietoja antaa:
Museonjohtaja Anu Kehusmaa,
puh. 041 437 7566,
anu.kehusmaa@hotellijaravintolamuseo.fi