Hotelli- ja ravintolamuseo lanseeraa juomakierrokset

Kulttuuri muuttui juuri astetta maistuvammaksi, sillä Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo on hankkinut anniskeluluvat. Tämä tarkoittaa sitä, että museo voi halutessaan avata tiloihinsa vaikka baarin.

“Kun aloitin työt täällä, kysyin heti, että miten teillä ei ole anniskelulupia?” kertoo tuottajana museossa työskentelevä Antti Tuomola. “Museossa oli anniskelulupia kyllä pohdittu, mutta kaikilla oli sellainen yleinen käsitys, ettei lupia voisi saada museolle ilman pysyvää ravintolatoimintaa. Soitin aluehallintovirastoon ja heidän vastauksensa oli, että miksipä ei! Ei mennyt kuin pari viikkoa niin meillä oli hakemus vetämässä”, Tuomola jatkaa.

Pysyvää baaria museoon ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa, vaan alkoholin anniskelu tapahtuu osana opastettuja kierroksia ja tapahtumia. Juomakierrosten avulla museo voi kertoa suomalaisesta ruoka- ja juomakulttuurista entistä elämyksellisemmin. “Opastettujen kierrosten aikana kävijät pääsevät maistamaan asiaankuuluvia juomia: kieltolain kohdalla juodaan ‘kovaa teetä’ eli teellä laimennettua viinaa, 1970-luvun brittipubissa tummaa alea ja mukana on myös modernimpaa twistiä”, kuvailee museolehtori Merja Nummi. Jo aiemmin kierroksiin on voinut yhdistää ruokamaistiaisia.

Juomakierrosten lisäksi museossa on mahdollista osallistua cocktailkouluun, jossa opetellaan tekemään klassikkodrinkkejä baariammattilaisten johdolla. Myöhemmin on tarkoitus laajentaa anniskelutoimintaa myös osaksi vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi museossa järjestetään pop-up-illallisia, joihin saa vastedes halutessaan myös viini- tai olutpaketin.

Hotelli- ja ravintolamuseon Yhtä juhlaa -yleisökierrokset alkavat 13.9.2017 ja niihin voi ostaa lippuja juomamaistiaisilla tai ilman. Kierroksella esitellään suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin muutosta viimeisen sadan vuoden aikana. Liput ovat myynnissä museon kotisivuilla.

Lataa pressikuva Hotelli- ja ravintolamuseosta

Lisätietoja:

Antti Tuomola
Tuottaja, Hotelli- ja ravintolamuseo
antti.tuomola@hotellijaravintolamuseo.fi
+358 45 679 8818

Merja Nummi
Museolehtori, Hotelli- ja ravintolamuseo
merja.nummi@hotellijaravintolamuseo.fi
+358 44 7474106