Kulttuurin kummilapset musisoivat vielä kerran

Hotelli- ja ravintolamuseo kutsuu vielä kerran Kulttuurin Kummilapset soivalle päivälliselle. Ihanien ruoka-aiheisten laulujen tahdissa lorutellaan, liikutaan ja leikitään yhdessä lapsen kanssa. Laulut etenevät alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaan musiikkipedagogin johdolla.

KuKu-muskareita järjestetään ti 29.8., ma 4.9., ma 11.9. ja ti 19.9. Yksi Soiva pata -muskari kestää noin 30 minuuttia. Varaa oma paikkasi: kummilapset.hel.fi/home

Loppusyksyn työpajat, joissa muovaillaan unelmien pizzaa, tulevat varattaviksi myöhemmin syksyllä.

***

Kulttuurin kummilapset on Helsingin kaupungin lapsiperheille suunnattu maksuton kulttuuripalvelu.

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaan lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Vuonna 2022 syntyneiden lasten kummeja ovat meidän lisäksemme Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksissa toimivat Tanssin talo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Kaapelimuseot, joihin kuuluvat Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo ja meidän museo. Kummilapset perheineen pääsevät viettämään ikimuistoisia hetkiä tanssin, sirkuksen, teatteri- ja valokuvataiteen sekä ruokakulttuurin parissa.

***

Soiva pata -muskarit vaikuttavat hieman aukioloaikoihimme: ti 29.8. avaamme vasta klo 12.00 ja ti 19.9. olemme yleisölle avoinna vain 12-16.