Soiva pata -muskarit Kulttuurin Kummilapsille tulevat jälleen

Hotelli- ja ravintolamuseo kutsuu jälleen Kulttuurin Kummilapset soivalle päivälliselle. Ihanien ruoka-aiheisten laulujen tahdissa lorutellaan, liikutaan ja leikitään yhdessä lapsen kanssa. Laulut etenevät viime vuotiseen tapaan alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaan musiikkipedagogin johdolla.

KuKu-työpajoja järjestetään 15.5.-6.6. maanantaisin ja tiistaisin. Yksi Soiva pata -muskari kestää noin 30 minuuttia.

Toukokuun muskarit on jo täyteen varattu, mutta kesäkuulle 5.6. ja 6.6. on vielä muutamia vapaita paikkoja. Varaa oma paikkasi: kummilapset.hel.fi/home

Syksyn työpajat tulevat varattaviksi myöhemmin.

***

Kulttuurin kummilapset on Helsingin kaupungin lapsiperheille suunnattu maksuton kulttuuripalvelu.

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaan lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Vuonna 2022 syntyneiden lasten kummeja ovat meidän lisäksemme Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksissa toimivat Tanssin talo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Kaapelimuseot, joihin kuuluvat Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo ja meidän museo. Kummilapset perheineen pääsevät viettämään ikimuistoisia hetkiä tanssin, sirkuksen, teatteri- ja valokuvataiteen sekä ruokakulttuurin parissa.

***

Soiva pata -muskarit vaikuttavat hieman aukioloaikoihimme: ti 23.5. ja 30.5. olemme yleisölle avoinna vain 12-16 ja ti 6.6. olemme koko päivän suljettu.