Kokaten ja kuvaten -näyttely
Kuinka syntyy hyvä ruokakuva? Tarvitaan pehmeää luonnonvaloa, raaka-aineita tai annos, hieman sommittelua ja vakaa käsi. Ja linssi, jonka takaa ruokaa kurkitaan eli nykyään useimmiten kännykkä tai pad. Näistä lähtökohdista rakentui Kokaten ja kuvaten- kurssi.
Kurssille osallistui kolmetoista 15–20-vuotiasta nuorta, joista osa oli turvapaikanhakijoita. Kurssin ohjasivat ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilanen, kotitalousopettaja Hanna Salminen ja kuvataidepedagogi Maija Ihanainen.
Näyttelyn valokuvat: Hassan, Shirahmad, Javad N., Aref, Mohammad J., Juho, Zahra, Laura, Shahram, Mohammad H., Javad A., Abbas, Iiris ja Mari
Kurssin järjestivät Suomen Valokuvataiteen museo ja Hotelli- ja ravintolamuseo yhteistyössä Kaapelitehtaan, Vapaan taidekoulun, ravintola Hima&Salin ja Uudenmaan Marttojen kanssa.
Näyttely on esillä 13.10.-11.12.2016 Valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa (Tallberginkatu 1 G). Vapaa pääsy!
OHEISOHJELMAA:
Avajaiset keskiviikkona 12.10. klo 16-18. Tule tapaamaan tekijöitä ja kuulemaan lisää hankkeesta. Vapaa pääsy!
Mari Moilanen luennoi aiheesta Näin otetaan hyvä ruokakuva keskiviikkona 30.11. klo 18–19. Vapaa pääsy.
Huom. Näyttely suljettu
la 15.10. klo 12-18
la 22.10. klo 12-15
la 19.11. klo 12-15
la 10.12. klo 12-15
**
Kurssi on osa viidentoista suomalaisen museon Turvapaikkana museo -hanketta, jossa museot tarjoavat vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.