Hae osallistujaksi keittiövälineolympialaisiin

Hotelli- ja ravintolamuseo haastaa ruokabloggaajat kilpailemaan ruuanlaiton mestaruudesta 1980-luvun tyyliin. Keittiövälineolympialaiset mikroaaltouuneilla käydään 23.5.2015. Kilpailijoiden hakuaika päättyy 6.3.

Hotelli- ja ravintolamuseon Kasari!-näyttely esittelee 1980-luvun ruokakulttuuria. Tuolloin kotikeittiöt teknistyivät ja lähes kaikki, mitä voitiin kytkeä töpseliin, sähköistettiin. Kaapit täyttyivät sähköllä toimivista sitruspuristimista, purkinavaajista, sähköveitsistä ja moninaisista keittiölaitteista.

Keittiövälineolympialaisten päivän tähti on mikroaaltouuni. 80-luvun keittokirjoissa neuvotaan, kuinka valmistaa koko illallinen käyttäen ruoanlaittoon vain mikroaaltouunia. Taito on nykyisin unohdettu ja sen esille nostaminen tuo hauskalla tavalla esiin kasarin ajatusmaailmaa teknistetyn keittiön lukemattomista mahdollisuuksista.

Kilpailun säännöt
Keittiövälineolympialaiset mikroaaltouuneilla käydään 23.5.2015 klo 12–14. Osallistujat kokkaavat kolmen ruokalajin aterian, jossa kaikissa ruokalajeissa valmistukseen on käytettävä mikroaaltouunia. Muuten työvälineiden käyttö on vapaata. Kilpailuaika museossa on 1,5 tuntia. Valmisteluja saa tehdä ennakkoon, mutta pääosa ruoanlaitosta sekä kypsentäminen on tapahduttava museossa.

Tilaisuuden juontajana ja tuomarina toimii TV:stä tuttu ravintoloitsija ja keittokirjailija Sikke Sumari. Yleisö äänestää ruokalajien ulkonäön perusteella oman suosikkinsa.

Osallistujat saavat itselleen kilpailussa käyttämänsä Electroluxin mikroaaltouunin (EMS20300X). Lisäksi voittaja palkitaan Hotelli- ja ravintolamuseon Kasari!-tuotepakkauksella (arvo 260 €).

Osallistujaksi hakeminen
Kilpailuun valitaan hakemusten perusteella neljä osallistujaa. Hakemus perusteluineen, miksi juuri sinä sopisit mukaan, tulee toimittaa pe 6.3.2015 mennessä osoitteeseen hrm@hotellijaravintolamuseo.fi Kilpailuun osallistuvilta edellytetään vähintään kahta blogikirjoitusta keittiövälineolympialaisista ja niissä tulee mainita kilpailun sponsorit.

Lisätietoja:
Anu Kehusmaa, museonjohtaja
041 437 7566 tai anu.kehusmaa@hotellijaravintolamuseo.fi