Kaapelimuseoiden kesä

Kaapelimuseoiden kesä tarjoaa yhteensä kahdeksan näyttelyä kolmessa kerroksessa. Nähtävää riittää siis vaikka koko päiväksi ja välillä voi nautiskella ravintola Hima & Salin herkuista. 

Hotelli- ja ravintolamuseossa kuvataiteilija Riiko Sakkisen taide tekee intervention museon näyttelyihin 3.6.-14.8.2022. Molotov Cocktail Happy Meal ei käsittele ruokaa ja juomaa ravintona vaan keskittyy pakkauksiin, jotka toimivat propagandana. Lisäksi Makuasioita-näyttelyssä tarjoillaan näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin. Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely vie värikkäiden ruokakuvien avulla makumatkalle 1970-luvulle. 

Teatterimuseon kesän näyttelyt kutsuvat tutustumaan teatteriin ja tanssiin. “Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” juhlii 150-vuotiasta Suomen Kansallisteatteria. Syvää liikettä johdattaa suomalaisen nykytanssin kansainväliseen historiaan. Arkadia-teatterissa voit ensin matkata teatterihistoriaan ja astua sitten pukuhuoneen kautta näyttämölle oman, ainutkertaisen esityksesi tähdeksi. 

Valokuvataiteen museossa on kesällä auki kaksi näyttelyä: Agnès Varda – ensimmäinen elämäni ja Valokuvan paradokseja. Agnès Vardan näyttely esittelee näkemyksellisen, humoristisen ja herkän valokuvaajan, jonka kuvat ennakoivat hänen pitkää uraansa elokuvantekijänä. Valokuvan paradokseja -näyttelyssä pohditaan valokuviin liittyviä odotuksia ja käsityksiä. Näyttely on kokoelma tutkimuksellisia projekteja, jotka haastavat ”valokuvallisuuden ajatusta”.  

Kaapelimuseot ovat avoinna läpi kesän tiistaisin ja torstaista sunnuntaihin klo 11–18 ja keskiviikkoisin klo 11–20. Maanantaisin museot ovat suljettuja. Myös juhannuksena 24.–26.6. museoissa lomaillaan. Muut poikkeukset aukioloaikoihin kannattaa tarkistaa museoiden verkkosivuilta. 

 

KESÄN TAPAHTUMIA 

Helsinki-päivänä 12.6. Kaapelimuseoihin on vapaa pääsy. Hotelli- ja ravintolamuseoon ja Valokuvataiteen museoon järjestetään yleisöopastuksia ja Teatterimuseossa on lapsille omatoiminen teatterisuunnistus näyttelyihin. 

Joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17–20 Kaapelimuseoihin on vapaa pääsy. Kesäkuun ilmaisiltana Teatterimuseossa on mahdollista seurata Ice Hot Nordic Dance -katselmukseen liittyvän tanssiesityksen avoimia harjoituksia. 

Suomen valokuvataiteen museon näyttelyihin järjestetään avoin yleisöopastus joka sunnuntai klo 13. Osallistuminen näyttelylipulla. 

Taiteiden yö valtaa Helsingin, Kaapelitehtaan ja myös Kaapelimuseot torstaina 18.8. Silloin museoissa on monenlaista ohjelmaa klo 17–21.