K-Citymarket Ruoholahti ja Hotelli- ja ravintolamuseo edistävät yhdessä olutkulttuuria

Suomi on olutmaa – olut on suosituin alkoholijuomamme, mutta samalla se on paljon muutakin. Olutta on pantu ja juotu Suomessa rautakaudelta alkaen, mahdollisesti jo kivikaudella. Muutamasta raaka-aineesta syntyvällä juomalla on ollut elämässämme lukemattomia rooleja – pussikaljat, saunakaljat ja hääkaljat ovat olleet osa suomalaisten arkea ja juhlaa. Oispa kaljaa -näyttely tarjoaa tuoreita näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa ja taustoittaa tämän päivän ilmiöitä historian avulla.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä K-Citymarket Ruoholahden kanssa. ”Citymarket-ketju pyrkii edistämään ruoan ja juoman oivaltavaa yhdistämistä, teema on meille tärkeä”, kertoo ketjun markkinointipäällikkö Henrik Wahlfors. ”Siksi lähdimme mielellämme mukaan yhteistyöhön museon ja olutkulttuurista kertovan näyttelyn kanssa.” Ruoholahden K-Citymarketin kauppiaalle Tero Huhtalalle yhteistyö toi puolestaan mahdollisuuden olla tukemassa samalla alueella toimivan, aktiivisen museon toimintaa.

”Näyttelyssä kerrotaan muun muassa siitä, miten ja miksi suomalaisten olutmaku on vuosikymmenten aikana muuttunut. Pitkään lähes ainoa oluttyyppi oli lager, mutta tällä hetkellä kauppojen hyllyillä komeilee jo ennennäkemättömän laaja ja monipuolinen olutvalikoima. Ruoholahden K-Citymarket on olutharrastajien keskuudessa tunnettu olutvalikoimastaan, ja se sijaitsee sopivasti kivenheiton päässä museosta, joten yhteistyö tuntui luontevalta”, toteaa museonjohtaja Anni Pelkonen.

Yhteistyöhön liittyy muun muassa museossa pidettäviä oluen ja ruoan yhdistämistä käsitteleviä työpajoja, joita vetää olutasiantuntija Anikó Lehtinen, yksi näyttelyn käsikirjoittajista. Lisäksi järjestetään opastettuja kierroksia Ruoholahden Citymarketin kanta-asiakkaille.

Lisätietoja yhteistyöstä:

Anni Pelkonen, museonjohtaja, puh. 044 7474107, anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Tero Huhtala, kauppias, K-Citymarket Ruoholahti, puh. 040 508 5790, tero.huhtala(at)citymarket.fi

Henrik Wahlfors, markkinointipäällikkö, Kesko, puh. 041 454 3059, henrik.wahlfors(at)kesko.fi

Oispa kaljaa -näyttely on avoinna 24.1.2020–3.1.2021, ti-su klo 11-18, ke klo 11-20.

Photo by Paloma on Unsplash