Hyötykasveja Kaapelitehtaan katolla

Hotelli- ja ravintolamuseon viherpeukalot työnsivät kätensä multaan ja kylvivät viljelylaatikoihin Kaapelitehtaan katolle kiinnostavan valikoiman siemeniä. Viljelykokeiluun valittiin Hyötykasviyhdistyksen avulla kasveja, jotka liittyvät Hotelli- ja ravintolamuseon meneillään oleviin hankkeisiin. Valitut kasvit ovat potentiaalisia tulevaisuuden hyötykasveja tai vaihtoehtoisesti jo hieman unohduksiin painuneita, mutta uudelleen suosioon tulossa olevia kasveja.

Satoa odotetaan muun muassa perinteisistä kasveista kuten nauriista, valkojuurikkaasta ja härkäpavusta sekä hieman vieraammista tarhamaltsasta, tarhaportulaukasta ja juurisikurista. Tarhaportulaukkaa on kasvatettu Suomessa jo 1600-luvulla. Tarhaportulaukka oli suosittua 1800-luvun säätyläisten keskuudessa, sillä se sisälsi paljon C-vitamiinia ja ehkäisi siten tuon ajan vitsausta keripukkia. Juurisikuria on käytetty perinteisesti kahvin korvikkeena.

Seuraa kun #museoviljelee ja tutustu Hyötykasviyhdistyksen sivuilla luonnonvaraisten ja viljeltyjen hyötykasvien luonnonmukaiseen kasvatukseen sekä monimuotoisuuden edistämiseen ja vanhojen viljelykantojen säilymisen tukemiseen.