Hotelli- ja ravintolamuseo mukana Kulttuurin kummilapsi -toiminnassa

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, joka järjestää lapselle vuosittain kaksi hänen kehitysvaiheensa mukaan suunniteltua maksutonta tapahtumaa. Kummeina on lähes 30 johtavaa kulttuurikentän toimijaa.

“Olemme todella iloisia, että Suomen merkittävimmät kulttuuritoimijat ovat innokkaasti lähteneet helsinkiläisten lasten kulttuurikummeiksi. Tämä on meille kaikille loistava mahdollisuus tehdä yhdessä, syventää suhdettamme lapsiperheisiin ja kehittää yleisötyötä. Kulttuurin kummilapset on myös kansainvälisesti ainutlaatuista toimintaa”, sanoo Helsingin kulttuurijohtaja, Mari Männistö.

Vuonna 2022 teemana on tanssi, sirkus, valokuvataide ja ruokakulttuuri ja kulttuurikummeina toimivat: Tanssin talo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Hotelli- ja ravintolamuseo.

Kulttuurin kummilapset laajentaa Helsingin kaupunginorkesterin aloittamaa kummilapsitoimintaa koskemaan useita taiteenaloja ja kaikkia vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyneitä helsinkiläisiä lapsia. Helsingin kaupunginorkesteri on toteuttanut aikaisemmin kaksi kummilapsiprojektia, vuosina 2000 ja 2012 syntyneiden kanssa, ja toiminnasta on saatu erinomaista palautetta sekä lapsilta että heidän vanhemmiltaan.

Lapset saavat kutsun Kulttuurin kummilapseksi neuvolasta. Heidät voi ilmoittaa mukaan toimintaan kummilapset.hel.fi -verkkosivustolla.

Kummilapsitoiminnan tavoitteena on perheiden hyvinvoinnin ja kaupunkilaisten kulttuurisen yhdenvertaisuuden edistäminen. Samalla toiminta lisää Helsingissä toimivien taide- ja kulttuurilaitosten saavutettavuutta.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Palvelun mahdollistaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avustus