Hotelli- ja ravintolamuseo jatkaa Suomi syö ja juo -viestintää

Suomi syö ja juo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin juurille omistettu viestintähanke, joka kertoo tositarinoita ja mielenkiintoisia faktoja siitä, mitä, miten ja miksi Suomessa on syöty ja juotu kautta aikojen. Suomi syö ja juon käynnistivät suomalaiset museot vuonna 2012 avatakseen nykypäivän ruokailmiöiden taustoja yleisölle. ELO-säätiö kehitti Suomi syö ja juo -viestintää osana Syödään yhdessä -ilmiötä Suomi100-juhlavuonna. Nyt Suomi syö ja juota jatkaa ruoka- ja juomakulttuuriin erikoistunut Hotelli- ja ravintolamuseo.

”Me kaikki syömme ja juomme, joten ruoka- ja juomakulttuuri aiheena koskettaa meitä kaikkia. On hienoa, että Suomi syö ja juo saa meillä jatkoa ja pääsemme jakamaan asiantuntijuuttamme ja kiinnostavia ruokakulttuurin tarinoita entistä laajemmin”, Hotelli- ja ravintolamuseon johtaja Anni Pelkonen iloitsee. Suomi syö ja juon yhteistyökumppaneina toimivat maa- ja metsätalousministeriö ja Alko Oy.

”Ruoka- ja juomakulttuurin kehittäminen on meille tärkeä arvo, ja myös sen dokumentointi nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeita varten. Halusimme liittyä mukaan tukemaan Suomi syö ja juo -projektia, jotta jo Syödään yhdessä -hankkeen aikana kertynyt tiedon aarreaitta säilyy ja edelleen kehittyy Hotelli- ja ravintolamuseon osaavissa käsissä,” toteaa markkinointipäällikkö Sari Karjalainen Alkosta.

”Meillä on rikas ruokakulttuuri, joka on jatkuvassa muutoksessa kuluttajien ja kuluttajayhteisöjen arkisten valintojen myötä. Samalla juomakulttuurimmekin monipuolistuu. Nämä teemat ovat mukana myös viime vuonna hyväksytyssä ruokapoliittisessa selonteossa. Ymmärrys ruoka- ja juomakulttuuristamme pohjautuu rikkaaseen perinteeseemme, ja on hyvä, että aiemmin dokumentoitu tieto jalostuu seuraaville sukupolville,” kertoo puolestaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Suomi syö ja juo -sivulla pureudutaan edelleen siihen mitä, miten ja miksi Suomessa on syöty ja juotu eri aikoina ja esiin nostetaan mm. raaka-aineiden, tuotannon sekä kuluttamisen historiaa. Samalla tehdään tutuksi yhteistä ruoka- ja juomakulttuuriamme sekä avataan nykypäivän ruokailmiöiden taustoja. Sisällöstä vastaavat Hotelli- ja ravintolamuseon omat sekä ulkopuoliset asiantuntijat. Sosiaalisessa mediassa Suomi syö ja juo -päivityksiä voi jatkossa seurata museon kanavissa.

 

Lisätietoja: Anni Pelkonen, museonjohtaja, 044 7474 107, anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Seuraa verkossa:

https://suomisyojajuo.fi/

FB & IG: @hotellijaravintolamuseo

YouTube: Hotelli- ja ravintolamuseo

#suomisyöjajuo